Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίστηκε η άνοδος για τον χρυσό λόγω ανησυχιών για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας, στο +0,8% και τα 1.782 δολ. ανά ουγγιά

Συνεχίστηκε η άνοδος για τον χρυσό λόγω ανησυχιών για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας, στο +0,8% και τα 1.782 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων
Άνοδο κατέγραψε την Τρίτη 23 Ιουνίου ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τις νέες ανησυχίες που προκάλεσε στους επενδυτές η δήλωση του συμβούλου Εμπορίου του Λευκού Οίκου, Peter Navarro, για την εμπορική συμφωνία της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Αυγούστου 2020 σημείωσε κέρδη της τάξεως του +0,8% στα 1.782 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Μαΐου.
Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό δολάριο καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,37% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,47 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ υποχωρεί κατά -0,37% στις 96,620 μονάδες.
Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου ο σύμβουλος Εμπορίου του Λευκού Οίκου, Peter Navarro, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η εμπορική συμφωνία της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο «έχει τελειώσει», γεγονός που μετριάζει τις ελπίδες των επενδυτών για τη διάσωσης της συμφωνίας η οποία ανακοινώθηκε πριν από μερικούς μήνες.
Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Navarro ανέφερε στη συνέχεια ότι το παραπάνω σχόλιο είχε ληφθεί εκτός πλαισίου, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, διευκρίνισε ότι η συμφωνία με την Κίνα, η οποία αποτελεί τη βάση της ανακωχής στον πόλεμο των δασμών, παραμένει σε ισχύ.
«Η εμπορική συμφωνία με την Κίνα είναι πλήρως ανέπαφη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Trump, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν ν τηρούν τους όρους της συμφωνίας».
Σημειώνεται ότι μία ενδεχόμενη κατάρρευση της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα θα μπορούσε να έχει άμεσο αντίκτυπο στη διαδικασία ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, γεγονός που θα στρέψει ακόμα περισσότερο τους επενδυτές στο ασφαλές «καταφύγιο» του χρυσού.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020 κατέγραψε κέρδη της τάξεως του +0,9% στα 18,063 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας.
Η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 αυξήθηκε κατά +0,5% στα 1.951,1 δολ. ανά ουγγιά, ενώ και η πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2020 κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,3% στα 846,40 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης