Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Έβρο Δένδιας και Borrell (ΕΕ) – Επιτόπια ενημέρωση για τις τουρκικές προκλήσεις

Στον Έβρο Δένδιας και Borrell (ΕΕ) – Επιτόπια ενημέρωση για τις τουρκικές προκλήσεις
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ και ο εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική θα επισκεφθούν το στρατιωτικό φυλάκιο στις Καστανιές
Στον Έβρο θα βρεθούν σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας και ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Josep Borrell, οι οποίοι θα επισκεφθούν το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές, το οποίο βρέθηκε πριν από λίγους μήνες στο επίκεντρο των τουρκικών προκλήσεων.
Δένδιας και Borrell θα φτάσουν στην περιοχή στις 10:00 το πρωί, όπου και θα ξεναγηθούν από εκπρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας.
Οι συζητήσεις τους αναμένεται να εστιάσουν στις ευρωτουρκικές σχέσεις, με έμφαση στην κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα εις βάρος της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος.
Σημειώνεται πως η σημερινή επίσκεψη τους είναι συνέχεια της κοινής επίσκεψης που είχαν κάνει στις 3 Μαρτίου στις Καστανιές, μετά τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον πρωθυπουργό της Κροατίας, που έχει την προεδρία της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2020,, και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.
Τότε όλες οι πλευρές είχαν επισημάνει ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ε.Ε. και ότι η προστασία των συνόρων της Ελλάδας σημαίνει προστασία των συνόρων της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης