Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στο πετρέλαιο μετά την άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,2% και τα 40,2 δολ. το αμερικανικό WTI

Οριακές διακυμάνσεις στο πετρέλαιο μετά την άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,2% και τα 40,2 δολ. το αμερικανικό WTI
Το Brent παραδόσεως Αυγούστου 2020 καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% στα 42,62 δολ. ανά βαρέλι
Οριακές διακυμάνσεις καταγράφει σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στον απόηχο της νέας αύξησης στα αποθέματα ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% στα 42,62 δολ. ανά βαρέλι, ενώ οι απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης διαμορφώθηκαν στο -1%.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχωρεί κατά -0,27% στα 40,26 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χθες πτώση της τάξεως του -0,9%.
Image
Image

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 300 χιλ. βαρέλια.
Ωστόσο, η πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα βενζίνης και προϊόντων διύλισης πετρελαίου αντιστάθμισε τις ανησυχίες των επενδυτών, καθώς υποδεικνύει ότι η επανεκκίνηση των οικονομιών παγκσομίως ενισχύει τη ζήτηση καυσίμων.
Σημειώνεται ότι τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
Image

«Ορισμένοι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών μετά το πρόσφατο ράλι καθώς είδαν υψηλότερα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ», αναφέρει η αναλύτρια αγορών της Sunward Trading, Chiyoki Chen.
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό WTI παραμένουν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, λόγω της προσπάθειας του OPEC+ να ισορροπήσει την αγορά ενέργειας και της σταδιακής ανάκαμψης στην παγκόσμια ζήτηση.
Ο επικεφαλής αναλυτής της Fujitomi, Kazuhiko Saito, διευκρινίζει ωστόσο ότι «η αγορά παραμένει προβληματισμένη σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες».
Παράλληλα, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου που πραγματοποιεί η Κίνα αναμένεται να καταγράψουν επιβράδυνση το τρίτο τρίμηνο του 2020, μετά τις εισαγωγές-ρεκόρ των τελευταίων μηνών.
«Αναμένουμε την τιμή του Brent στο εύρος των 35 δολ. με 45 δολ. ανά βαρέλι την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού θα περιορίσει την άνοδο, ενώ η περιορισμένη προσφορά από τον OPEC+ θα παράσχει στήριξη», επεσήμανε ο η κα Chen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης