Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις αγορές της Ασίας λόγω Wall και Ν. Κορέας - Στο +0,30% ο Shanghai Composite, ο Kospi +1,42%

tags :
Κέρδη στις αγορές της Ασίας λόγω Wall και Ν. Κορέας - Στο +0,30% ο Shanghai Composite, ο Kospi +1,42%
Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,19% στις 5.965,7 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (24/6) οι περισσότερες αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση τόσο από την άνοδο που σημειώθηκε στη Wall Street όσο και από την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,42% στις 2.161,51 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,19% στις 5.965,7 μονάδες.
Ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά +0,42% στις 11.660,67 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία καταγράφει κέρδη +1,63% στις 4.958,43 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε κέρδη της τάξεως του +0,30% στις 2.979,55 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +0,2% και τις 11.818,04 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,07% στις 22.534,32 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες -0,18% στις 24.863,50 μονάδες.
Χθες (23/6) οι αγορές στη Wall Street διεύρυναν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να ενισχύεται κατά +0,74% στις 10.131,37 μονάδες, διευρύνοντας την άνοδο του Ιουνίου.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά +0,5% στις 26.156,1 μονάδες, ενώ ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 ενισχύθηκε κατά +0,43% στις 3.131,29 μονάδες.
Στην κορεατική χερσόνησο, οι εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν να υποχωρούν, μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι θα αναστείλει τα σχέδιά της για στρατιωτικές δράσεις κατά της Σεούλ, την ίδια στιγμή που το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι η Πιονγιάνγκ είναι έτοιμη να αφαιρέσει ξανά τα ηχεία που εγκατέστησε πρόσφατα στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.
Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι παρά το πρόσφατο ράλι στις αγορές, υπάρχουν μέχρι στιγμής λίγες διαβεβαιώσεις ότι τα κρούσματα κορωνοϊού δε θα συνεχίσουν να αυξάνονται, δεδομένων των τελευταίων στοιχείων σε Ηνωμένες Πολιτείες, Βραζιλία και Ασία.
«Η διαφορά είναι ότι η ανάκαμψη δεν έχει ακόμα παγιωθεί», ανέφερε ο αναλυτής της Mizuho Bank, Hayaki Narita, διευκρινίζοντας ότι «η συρρίκνωση στο εμπόριο διαφόρων χωρών φέτος αναμένεται να είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί ποτέ».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING, Prakash Sapal, τόνισε ότι «η προσοχή θα αρχίσει να στρέφεται ξανά στην πανδημία του Covid-19, μετά την αισιοδοξία σχετικά με την ανάκαμψη από τη χαλάρωση του lockdown», ενώ πρόσθεσε ότι «η πρόσφατη αύξηση στα κρούσματα έχει αναζωπυρώσει τις ανησυχίες ότι οι κυβερνήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν ξανά τις οικονομίες τους, σπαταλώντας την ευκαιρία για την αναμεονόμενη οικονομική ανάκαμψη».
Όσον αφορά τη Wall Street, ο επικεφαλής αναλυτής επενδύσεων της CFRA, Sam Stovall, επεσήμανε ότι «υπάρχει σιγουριά ότι η Federal Reserve και το Κογκρέσο είναι έτοιμες να συνεχίσουν την παροχή ιστορικού ποσού στήριξης στην αγορά και την οικονομία», ενώ διευρκίνισε ότι «εάν σκοντάψουμε, τότε η Fed και το Κογκρέσο είναι πιθανό να παρέμβουν και να τοποθετήσουν ένα φορολογικό και νομισματικό χαλί κάτω από την οικονομία και τις αγορές».
«Με την πιθανότητα η οικονομία να μη σταματήσει εντελώς εάν καταλήξουμε σε ένα δεύτερο κύμα, η αγορά λέει βασικά ότι κινείται προς τα εμπρός και προς τα πάνω», τόνισε ο κ. Stovall.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης