Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πως το κυβερνητικό παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει στο στόχαστρο τον Ανδρέα Βγενόπουλο

Πως το κυβερνητικό παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει στο στόχαστρο τον Ανδρέα Βγενόπουλο
«Εγώ δεν θα αντιδράσω» λέει  ο Μιωνή και συνεχίζει, δεν θέλω «ούτε να τσακωθώ, ούτε να κάνω τον Βγενόπουλο»... ανέφερε στον Ν. Παππά
Νέα διάσταση αποκτά και η υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, μετά  τις αποκαλύψεις που αναδεικνύονται  από την συνομιλία Παππά - Μιωνή.
Πρώτος ο Α. Βγενόπουλος είχε καταγγείλει την ύπαρξη παρασκηνίου από τα υψηλά κλιμάκια της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα οποία «καθοδηγούσαν» δικαστικές έρευνες.
Σημειώνεται ότι η συνομιλία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή που βρίσκονταν στο στόχαστρο του κυβερνητικού παρακράτους έγινε στις 21 Μαΐου 2016.
Τι μέρες εκείνες στην Κύπρο που επισκέπτονταν ο Ν. Παππάς για «ιδιωτικούς λόγους»  υπήρχε μεγάλη αναστάτωση καθώς οι αρχές είχαν μετατρέψει σε διεθνές ένταλμα το αίτημα για σύλληψη συνεργατών του Α. Βγενόπουλου, εντάλματα βεβαία που αργότερα κρίθηκαν παράνομα από την δικαιοσύνη.
Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα οι πιέσεις εναντίον του Βγενόπουλου προσωπικά  εντάθηκαν.
Ζητήθηκε η απομάκρυνσή του από το ΔΣ της MIG ενώ στη συνέχεια οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν την δίωξή του για ανύπαρκτη φοροδιαφυγή ύψους 500 εκατ. ευρώ  που προφανώς ποτέ δεν μπόρεσε να τεκμηριωθεί και τελικά αποσύρθηκε.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε επιχειρήσει με ψεύτικες κατηγορίες να στοχοποιήσει τον Ανδρέα Βγενόπουλο ο οποίος δικαιώθηκε μετά θάνατον.
Ίσως γι αυτό ο Σ. Μιωνή που όπως προκύπτει από την καταγραφή της συνομιλίας είχε οικειότητα με τον Ν. Παππά, στην αρχή της συζήτησης υπογραμμίζει ότι έρχεται ως φίλος «ήρθα με κλάδο ελιάς» και διατυπώνει το παράπονο ότι παρόλα αυτά η άλλη πλευρά δηλαδή Παπαγγελόπουλος κλπ συνεχίζουν να τον πολεμούν.
«Εγώ δεν θα αντιδράσω» λέει  ο κ. Μιωνή και συνεχίζει, δεν θέλω «ούτε να τσακωθώ, ούτε να κάνω τον Βγενόπουλο».
Δείχνει να αποδέχεται τις εξηγήσεις ο συνομιλητής του υπουργός και συνεχίζει την συνομιλία χωρίς… προφυλάξεις.
Έχει να κάνει με κάποιον που δεν τσακώνεται όταν τον αδικούν, αλλά βρίσκει τρόπους συνεννόησης και «επαφής»….
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το τότε παρακράτος είχε βάλει στο στόχαστρο τον αείμνηστο Ανδρέα Βγενόπουλο και σε συνεργασία με Κύπριους επιχείρησαν να τον εξοντώσουν, επιχειρηματικά,.ηθικά τον ήθελαν στην φυλακή για να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι τα έβαλε με τους ολιγάρχες.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν ζει ωστόσο κάποιοι θυμούνται τι ακριβώς είχε συμβεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης