Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Άμεσα στα 1.900 δολάρια ανά ουγγιά ο χρυσός – Σε νέα ιστορικά υψηλά το β’ εξάμηνο του 2020

Bank of America: Άμεσα στα 1.900 δολάρια ανά ουγγιά ο χρυσός – Σε νέα ιστορικά υψηλά το β’ εξάμηνο του 2020

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο χρυσός το β’ εξάμηνο του 2020, υποστηρίζει, με έκθεσή της, η Bank of America Merrill Lynch
Σε νέα ιστορικά υψηλά με μεγάλα κέρδη ενδέχεται να φτάσει το β’ εξάμηνο ο χρυσός, αγγίζοντας άμεσα τα 1.900 δολάρια ανά ουγγιά, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, με έκθεσή της, η Bank of America Merrill Lynch.
Τo rally που σημειώνει ο χρυσός τις τελευταίες εβδομάδες αναμένεται να οδηγήσει την τιμή του, μόλις σε μερικές εβδομάδες, σε επίπεδα ρεκόρ.
Το πολύτιμο μέταλλο σημειώνει αύξηση 17% σε ετήσια βάση και θεωρείται ιδιαίτερα ελκυστικό από επενδυτές που στοιχηματίζουν πως ο κορωνοϊός θα οδηγήσει σε μια πρωτόγνωρα παρατεταμένη ύφεση.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η τιμή του χρυσού αναμένεται να φτάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τα 1.900 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ αν συνεχιστεί ο συνωστισμός των traders η τιμή του κίτρινου μετάλλου θα αυξηθεί και άλλο μέχρι το τέλος του έτους.
Το breakout που συμβαίνει στο τέλος του β’ τριμήνου ολοκληρώνει ένα εύρος συναλλαγών οκτώ εβδομάδων, σημειώνουν οι αναλυτές της Bank of America, της οποίας το μοντέλο εκτιμήσεων υποδεικνύει πως το κίτρινο μέταλλο το β’ εξάμηνο μπορεί να φτάσει σε ιστορικά υψηλά.
Ο χρυσός έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τις αρχές του 2012 την Τετάρτη 24 Ιουνίου, καθώς η αύξηση του κρουσμάτων κορωνοϊού πυροδότησε την ανησυχία για νέο υφεσιακό σοκ.
Υπενθυμίζεται πως το μέταλλο υποχωρούσε μέχρι τον Μάρτιο, καθώς η πανδημική κρίση προκάλεσε μαζικές πωλήσεις, σε μια προσπάθεια των επενδυτών να εξασφαλίσουν ρευστότητα.
Το απότομο rally του Απριλίου επιβραδύνθηκε, με την Bank of America να εκτιμά εκ νέου επιτάχυνση.
Το ενοποιημένο εύρος συναλλαγών που παρατηρήθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο έδωσε χρυσό «χρόνο να κρυώσει» και επέτρεψε να πέσει η καθαρή μη εμπορική θέση από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία είχε φτάσει.
Ο χρυσός διαπραγματεύεται, πλέον, στα 1.770 $ ανά ουγγιά, ενώ το όριο των 1.800 δολαρίων αποτελεί το επόμενο ορόσημο.
Το 2011, όταν οι τιμές κορυφώθηκαν, το εν λόγω σημείο αντίστασης παρ’ ολίγον να σπάσει τρεις φορές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ο χρυσός είναι το τρίτο πιο δημοφιλές περιουσιακό στοιχείο που ενέχει ρίσκο στους κύκλους των επενδυτών – πίσω από τα δεκαετή ομόλογα ΗΠΑ και τα put options κατά του δείκτη βαρόμετρου της Wall Street, S&P 500.
Ξεχωριστή έρευνα της Bank of America έκρινε ότι ο χρυσός είναι η τέταρτη δημοφιλέστερη αξία μετά τα μετρητά, τα ομόλογα και τις μετοχές τεχνολογίας.
Και ενώ μέχρι πρότινος η αγορά μετατοπιζόταν σε μια risk off περιοχή λόγω της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, ο κορωνοϊός εντείνει και πάλι τον κίνδυνο και αυξάνει την ελκυστικότητα του χρυσού ως ασφαλούς καταφυγίου.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης