Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή κόντρα Maduro - Guaido για το χρυσό της Βενεζουέλας

Σφοδρή κόντρα Maduro - Guaido για το χρυσό της Βενεζουέλας
Εγκλωβισμένοι σε μία νομική διαμάχη βρίσκονται οι αντίπαλοι ηγέτες της Βενεζουέλας, Maduro και Guaido διεκδικούν την τύχη χρυσού αξίας 1 δισ. δολαρίων
Εγκλωβισμένοι σε μία νομική διαμάχη βρίσκονται οι αντίπαλοι ηγέτες της Βενεζουέλας, Maduro και Guaido διεκδικούν την τύχη χρυσού αξίας 1 δισ. δολαρίων που η χώρα τους διατηρεί στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Αγγλίας.
Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
Όπως μεταδίδει το CNBC, η ακρόαση που ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Λονδίνο και θα διαρκέσει 4 μέρες αφορά μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση για τη Βενεζουέλα.
Η κεντρική τράπεζα της χώρας, που ελέγχεται από τον πρόεδρο Maduro, αναζητά εντολή με την οποία θα αναγκάσει την Τράπεζα της Αγγλίας να παραδώσει τα αποθέματα χρυσού, που ανήκουν στη Βενεζουέλα.
Οι δικηγόροι του Maduro ισχυρίζονται ότι τα χρήματα θα μεταφερθούν απευθείας στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να βοηθήσουν την αντίδραση της χώρας στην πανδημία του κορωνοϊού.
Ωστόσο, ο αρχηγός της Εθνοσυνέλευσης J. Guaido πιστεύει ότι τα αποθέματα χρυσού πρέπει να τεθούν υπό τον έλεγχό του, καθώς η βρετανική κυβέρνηση όπως και ακόμη 60 ηγέτες παγκοσμίως τον αναγνωρίζουν ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
«Ο χρυσός στα θησαυροφυλάκια στην Τράπεζα της Αγγλίας είναι τα εθνικά μας αποθέματα.
Ανήκει στον λαό μας, για να διασφαλίσει το μέλλον του έθνους μας», δήλωσε τη Δευτέρα η Vanessa Neumann, επικεφαλής διπλωμάτης στο Λονδίνο του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Guaido.
Η κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας υπέβαλε αίτημα σε δικαστήριο στο Λονδίνο στις 14 Μαΐου, αναφέροντας ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση της αγοράς τροφίμων και ιατρικών προμηθειών για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης