Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω αύξησης στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,7% και τα 37,36 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω αύξησης στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,7% και τα 37,36 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI
Το Brent παραδόσεως Αυγούστου 2020 καταγράφει απώλειες της τάξεως του -1,2% στα 39,8 δολ. ανά βαρέλι
(upd) Πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τη νέα αύξηση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή, η άνοδος που καταγράφεται στα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως αυξάνει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο νέων lockdowns, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν άμεσα τη ζήτηση πετρελαίου.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,27% στα 39,8 δολ. ανά βαρέλι, ενώ οι απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης ξεπέρασαν το -5,8%.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχωρεί κατά -1,71% στα 37,36 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χθες πτώση της τάξεως του -6%.
Image
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η αύξηση θα περιοριστεί στα 300 χιλ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, ενώ αντίθετα τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 250 χιλ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά 620 χιλ. βαρέλια.
Όσον αφορά τα αποθέματα πετρελαίου στο Cushing της Οκλαχόμα, το οποίο αποτελεί σημείο παράδοσης του αμερικανικού WTI, σημειώθηκε πτώση κατά 1 εκατ. βαρέλια.
Image
Image
Image

Η ημερήσια παραγωγή των ΗΠΑ διαμορφώθηκε κοντά στα 11 εκατ. βαρέλια για την ίδια εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 10,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο που καταγράφει η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στη χώρα, μετά από 13 συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης.
«Τα 500 χιλ. βαρέλια δεν είναι υπερβολική εβδομαδιαία άνοδος, αλλά μαρτυράει μία τάση η οποία πιθανώς έρχεται», αναφέρει η Again Capital, διευκρινίζοντας ότι «δεν αποτελεί έκπληξη το να βλέπει κανείς κόσμο να οχυρώνεται για περισσότερη παραγωγή σε αυτές τις τιμές».
Ωστόσο, παρά την πτώση των τελευταίων ημερών, η τιμή του αμερικανικού WTI εξακολουθεί να είναι αυξημένη κατά 280% σε σχέση με τα τέλη Απριλίου, όταν ξεκινήσε η ανάκαμψη από τον αρνητικό αντίκτυπο του Covid-19, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τον Brent διαμορφώνεται στο 150%.
«Θα πρέπει να δούμε την τιμή του πετρελαίου στα 35 δολ. ανά βαρέλι στη συνέχεια προκειμένου να διορθωθούν οι διογκωμένες τιμές των τελευταίων δύο μηνών, ειδικά με το δεύτερο κύμα του Covid-19 που έρχεται», προσθέτει η Again Capital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης