Πολιτική

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Ντόμινο που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει η υπόθεση Παππά – Μιωνή

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Ντόμινο που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει η υπόθεση Παππά – Μιωνή
Μόνο συμπερασματικές υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είπε ο κ.Γεραπετρίτης
Ντόμινο που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει χαρακτήρισε την υπόθεση Παππά – Μιωνή ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης ερωτηθείς για το εάν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε γνώση αυτών των γεγονότων.
«Είναι μια διαδρομή η οποία κάθε φορά μας προσθέτει και ένα κομμάτι καινούριο.
Είναι ένα ντόμινο, το οποίο δεν ξέρουμε που καταλήγει.
Αυτή τη στιγμή μόνο συμπερασματικές υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, αυτή τη στιγμή φαίνεται να σταματά στον κ. Παππά.
Χωροταξικά όσο και ως προς τη θεσμική ιεραρχία της κυβέρνησης, ο κ. Παππάς ήταν υπουργός Επικρατείας» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι σχετικά με την υπόθεση θα υπάρξουν δύο παράλληλες διαδρομές.
«Αφενός η προανακριτική επιτροπή της Βουλής θα συνεχιστεί κανονικά, θα αξιοποιηθεί το υλικό και παράλληλα δημιουργείται και μια δεύτερη διαδικασία στην τακτική Δικαιοσύνη, στην οποία θα υπάρξει επεξεργασία του υλικού σε σχέση με την προηγούμενη κατάθεση του υπουργού Επικρατείας.
Θα πρέπει να διασφαλιστεί η γνησιότητα του υλικού, να διασφαλιστεί ότι πραγματικά υπάρχει αναντιστοιχία κατάθεσης και του ηχογραφημένου υλικού» υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης.
«Μιλάμε στην πραγματικότητα για μια συγκροτημένη λειτουργικά δομή, η οποία φαίνεται να ασκεί πολύ μεγάλη επίδραση, κυρίως στη Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ.Γεραπετρίτης,κρούοντας τον κώδωνα για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και καλώντας για το λόγο αυτό σε «θεσμική εγρήγορση».
Ως δεύτερο σημαντικό στοιχείο ο κ. Γεραπετρίτης ιεράρχησε το «ντόμινο απαξίωσης και ηθικής έλλειψης», αναφερόμενος στο να «βρίσκονται στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος των πολιτικών».
«Δεν είναι δυνατόν με κανένα ηθικό τρόπο να μπαίνει σε αυτή τη συζήτηση η οικογένειά σου» είπε ο κ.Γεραπετρίτης, αναφέροντας πως από την υπόθεση αυτή αναδεικνύεται ένα «ύφος εξουσίας» που προσιδιάζει σε ένα «αγοραίο ύφος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης