Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις αγορές της Ασίας παρά τις ανησυχίες για τα κρούσματα - Στο +1,13% ο Nikkei, ο Kospi +1,05%

tags :
Κέρδη στις αγορές της Ασίας παρά τις ανησυχίες για τα κρούσματα - Στο +1,13% ο Nikkei, ο Kospi +1,05%
Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +1,49% στις 5.904,10 μονάδες
Κέρδη κατέγραψαν σήμερα Παρασκευή (26/6) οι αγορές της Ασίας, μετά τα μεικτά πρόσημα των προηγούμενων ημερών, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για την αύξηση κρουσμάτων κροωνοϊού και για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,13% στις 22.512,08 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,05% στις 2.134,65 μονάδες.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,49% στις 5.904,10 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Dow Jones New Zealand, και συγκεκριμένα στο +0,26% και τις 338,63 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,31% στις 4.911,91 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SET στην Ταϋλάνδη ενισχύεται κατά +1,12% στις 1.340,74 μονάδες.
 Αντίθετα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,98% 24.538,50 μονάδες, ενώ οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και την Ταϊβάν παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.
Στις ΗΠΑ, οι αγορές της Wall Street έκλεισαν με άνοδο, μετά τις ανακοινώσεις της Federal Reserve ότι θα διευκολύνει τους κανόνες που περιορίζουν ορισμένες από τις επενδύσεις των τραπεζών, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει την κερδοφορία τους.
Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,1% στις 3.083,76 μονάδες, παραμένοντας σε τροχιά ώστε να καταγράψει το καλύτερο τρίμηνο από το 1998.
Επιπλέον, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά +1,18% στις 25.745,6 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στο +1,09 και τις 10.017 μονάδες.
«Η άνοδος ήταν σχετικά μικρή, επειδή η Ουάσιγκτον δεν ανακοίνωσε περισσότερα από αυτά που αναμένονταν», δήλωσε ο αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, διευκρινίζοντας ότι «οι αγορές είχαν μία παρόμοια ήπια αντίδραση στην προηγούμενη απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για χαλάρωση της πολιτικής».
«Οι επενδυτές δυσκολεύονται ναι βρουν μία οριακή ή σταδιακή νέα στήριξη», πρόσθεσε ο κ. Innes, για να τονίσει εν συνεχεία ότι «οι επενδυτές ίσως χρειαστούν πιο εμφανείς καταλύτες, ιδανικά ένα εμβόλιο».
Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, οι επενδυτές αναζητούν μία πιθανή ανάκαμψη από τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 90 ετών και προσπαθούν να στραφούν σε εταιρεία που θα ευδοκιμήσουν μετά τη λήξη της πανδημίας.
Ωστόσο, οι ίδιοι προειδοποιούν ότι η άνοδος της αγοράς ίσως είναι πολύ γρήγορη και πρώιμη ώστε να διατηρηθεί εν μέσω των αβέβαιων προοπτικών για την οικονομία.
Οι νοσηλείες των ασθενών με κορωνοϊού έχουν αγγίξει νέα υψηλά στις Πολιτείες της Καλιφόρνια, της Φλόριντα και του Τέξας, γεγονός που περιορίζει την πλήρη επανεκκίνηση της οικονομίες σε αυτές τις περιοχές, ενώ η ημερήσια αύξση των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ βρίσκεται κοντά στα επίπεδα που είχαν καταγραφεί στα τέλη του περασμένου Απριλίου.
Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες χώρες της Ασίας αναμένουν την επόμενη εβδομάδα τα μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν τον Ιούνιο, και τα οποία αναμένεται να δώσουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με την πορεία ανάκαμψης των τελευταίων εβδομάδων.
«Με το δεύτερο κύμα κρουσμάτων Covid-19 να εξαπλώνεται σε ορισμένες χώρες και το πρώτο κύμα να μην έχει τελειώσει σε άλλες, η οικονομική ύφεση έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει», υπογράμμισε ο αναλυτής της ING, Prakash Sakpal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης