Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης της ΕΚΤΕΡ – Ανατροπή στα μεγέθη λόγω ενός έργου, πιέζεται η μετοχή

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης της ΕΚΤΕΡ – Ανατροπή στα μεγέθη λόγω ενός έργου, πιέζεται η μετοχή
Σε ζημιές γύρισε ο όμιλος, ενώ μειώθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα – Στα 10,4 εκατ. ευρώ το ανακτέλεστο
Οι πρόσθετες δαπάνες που πραγματοποίησε σε έργο η ΕΚΤΕΡ έφεραν ανατροπή στα μεγέθη της χρήσης, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο, η εισηγμένη πραγματοποίηση μικρό τζίρο.
Πιο αναλυτικά Το 2019 ο κύκλος εργασιών του ομίλου υποχώρησε στα 20,11εκατ. ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος του 2018 ήταν 22,75 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 11,61%.
Το μεγαλύτερο ποσοστό του κύκλου εργασιών στην τρέχουσα περίοδο δημιουργήθηκε στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης, χρονικό διάστημα κατά το οποίο ολοκληρώθηκε η εκτέλεση εργασιών δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, σημειώνει η εταιρεία.
Προς το τέλος του έτους υπέγραψε νέα κατασκευαστικά συμβόλαια, με το στάδιο ολοκλήρωσης των εργασιών τους να είναι αρχικό κατά την 31.12.2019.
Τα μικτά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές 1,25 εκατ. ευρώ το 2019, έναντι κερδών ποσού 3,08 εκατ. ευρώ, απόρροια της πραγματοποίησης επιπλέον δαπανών κατά το κλείσιμο έργων από τις προϋπολογισθείσες.
Η εταιρεία έχει προσφύγει σε διαιτητικό δικαστήριο για οικονομικές διαφορές 2,3 εκατ. ευρώ από εκτέλεση έργου των οποίων οι δαπάνες κατασκευής έχουν λογισθεί στο κόστος πωλήσεων αλλά δεν έχουν αναγνωρισθεί ως απαίτηση.
Τα EBITDA σε ενοποιημένη βάση, διαμορφώθηκαν σε ζημιές 2,5 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,72 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους του Ομίλου διαμορφώθηκαν το 2019 σε ζημιές ποσού 1,61 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 531 χιλ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εταιρεία η αύξηση των εμπορικών απαιτήσεων, σε συνδυασμό με αποπληρωμή προς τους προμηθευτές του αυξημένου κόστους έργων περιόρισε σημαντικά τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα.
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 γνωστοποιήθηκε η υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης ιδιωτικού έργου, που περιλαμβάνει την πρώτη φάση μερικής κατεδάφισης κτηρίου και ανέγερσης κτηρίου γραφείων και αποθηκών, επί της οδού Δωρίδος 18-20 στον Ταύρο Αττικής.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανατεθειμένης πρώτης φάσης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσής του ορίζονται οι 8 μήνες.
Στις 14 Οκτωβρίου 2019 γνωστοποιήθηκε η υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης έργου με την εταιρεία «GMD ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Αποπεράτωση υφιστάμενου ημιτελούς Ξενοδοχείου Β’ κατηγορίας και αναβάθμιση σε Ξενοδοχείο 5*, 57 κλινών, εσωτερικές διαρρυθμίσεις, ανάπλαση όψεων, προσθήκη ημιυπαίθριου κατ’ επέκταση, κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στη θέση ΒΑΘΗ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΑΣΟΥ».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5,5 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., με προθεσμία αποπεράτωσης όλων των εργασιών στις 31η Μαΐου 2020.
Στις 23 Δεκεμβρίου 2019 γνωστοποιήθηκε η υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης έργου με την ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. με αντικείμενο της Σύμβασης την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του κτιρίου επί της οδού Σίνα 16».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5,5 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ενώ η προθεσμία αποπεράτωσης του έργου ορίζεται σε 36 μήνες.
Η θυγατρική μονομετοχική της εταιρείας με έδρα το Βουκουρέστι Ρουμανίας έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2019 τις εργασίες κατασκευής στο πρώτο οικόπεδο που βρίσκεται στο Βουκουρέστι, με την ανέγερση του κτιρίου κατοικιών και γραφείων να φτάνει στο 30% της κατασκευής.
Για το δεύτερο οικόπεδο αναμένεται οι εργασίες κατασκευής να ξεκινήσουν το χειμώνα του 2020.
Βάσει των υπογραφέντων έως την 31/12/2019 συμβάσεων έργων, η Εταιρεία εμφανίζει ανεκτέλεστο έργο κατά την 31/12/2019 ύψους 10,4 εκατ. ευρώ έναντι 14,19 εκατ. ευρώ στις 31/12/2018.
Τα ανωτέρω κατασκευαστικά συμβόλαια βρίσκονται εντός των συμβατικών χρονοδιαγραμμάτων και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία.
Η καθαρή θέση ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ με τις συνολικές υποχρεώσεις να μειώνονται στα 6 εκατ. ευρώ από 8,8 εκατ. ευρώ, αλλά και τα ταμειακά διαθέσιμα να μειώνονται στις 501 χιλ. ευρώ από 6,8 εκατ. ευρώ.
Υπήρχαν απαιτήσεις 6,8 εκατ. ευρώ.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν αρνητικές κατά 8 εκατ. ευρώ και μείωσαν τα ταμειακά διαθέσιμα προσθέτοντας και τραπεζικό δανεισμό 2,5 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή υποχωρεί 4% και βρίσκεται στα 0,75 ευρώ με όγκο 34 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 8,4 εκατ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης