Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ το 56,8% των Βρετανών – Μόλις το 34,9% υπέρ του Brexit

Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ το 56,8% των Βρετανών – Μόλις το 34,9% υπέρ του Brexit
Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ η πλειοψηφία των Βρετανών 
Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ θα ψήφιζε σε ενδεχόμενο σχετικό δημοψήφισμα το 56,8% των Βρετανών (έναντι 49,9% στην προηγούμενη έρευνα), σύμφωνα με την έρευνα της υπηρεσίας Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας (ESS), τέσσερα χρόνια μετά την απόφαση των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου να αφήσουν το μπλοκ.
Μόλις το 34,9% των ερωτηθέντων Βρετανών θα ψήφιζε ξανά υπέρ του Brexit.
Το 8,3% δηλώνει πως δεν θα ψήφιζε καθόλου.
Όπως αναφέρει το CNN, η έρευνα αποκαλύπτει επιπλέον ότι η υποστήριξη προς την ΕΕ έχει αυξηθεί ευρύτερα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Εκτός του ευρωπαϊκού μπλοκ, πάντως, η εικόνα που παρουσιάζεται, είναι μάλλον ανάμεικτη.
Στα Βαλκάνια υπάρχουν πλειοψηφίες πολιτών, όπως στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία, που τάσσονται υπέρ της ένταξης των χωρών αυτών στην Ένωση.
Ωστόσο, η υποστήριξη για παραμονή εκτός ΕΕ παραμένει ισχυρή σε χώρες μη μέλη, οι οποίες, όμως έχουν πολύ πιο στενές σχέσεις με την Ευρώπη των 27 σε σύγκριση με αυτό που η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θέλει με την ΕΕ.
Για παράδειγμα, η Ελβετία συνιστά μέρος του Ευρωπαϊκού Χώρου Σένγκεν και λειτουργεί εναρμονιζόμενη με μεγάλα τμήματα του Κοινοτικού Δικαίου, για να μπορεί να συμμετέχει στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ.
Ωστόσο, μόλις το 11,2% των ερωτηθέντων στη χώρα δηλώνει υπέρ της ένταξής της στην Ένωση.
Η Νορβηγία, όπου μόνο το 21,5% των ερωτηθέντων επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ, συνιστά πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης