Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Martin νέος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας – Υποσχέθηκε να σώσει τη χώρα από την οικονομική ύφεση

Ο Martin νέος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας – Υποσχέθηκε να σώσει τη χώρα από την οικονομική ύφεση
«Πρέπει να δράσουμε επειγόντως», δήλωσε ο Martin που εξελέγη πρωθυπουργός με 93 ψήφους υπέρ έναντι 63 κατά
Τον βετεράνο πολιτικό Michael Martin επέλεξε το ιρλανδικό Κοινοβούλιο ως νέο πρωθυπουργό, προκειμένου να ηγηθεί του πρώτου κυβερνητικού συνασπισμού, που ενώνει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας.
Υποσχέθηκε να σώσει την Ιρλανδία από την «ταχύτερα κινούμενη ύφεση που έχει χτυπήσει ποτέ τη χώρα», η οποία προκλήθηκε από την κρίση του κορωνοϊού.
Το κόμμα Fianna Fail του Martin αναγκάστηκε να ενώσει τις δυνάμεις του με τους αντιπάλους του από το Fine Gael, μετά από την εκλογική έκπληξη του αριστερού Sinn Fein, που δεν επέτρεψε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Βάσει της κυβερνητικής συμφωνίας ο Martin αναμένεται να παραιτηθεί στα μισά της πενταετούς θητείας για να επιτρέψει στον αρχηγό του Fine Gael, απερχόμενο πρωθυπουργό Leo Varadkar, να επιστρέψει στο αξίωμα, σημειώνει το Reuters.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ποια είναι η πιο επείγουσα δουλειά μας.
Δεν υπάρχει ούτε τμήμα της χώρας μας να μείνει άθικτο από τον κορωνοϊό», είπε ο Martin σε ειδική συνεδρίαση των βουλευτών, που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο του Δουβλίνου, καθώς οι αίθουσες του Κοινοβουλίου είναι πολύ μικρές για την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.
Για να ξεπεραστεί η ύφεση «πρέπει να δράσουμε επειγόντως», δήλωσε ο Martin που εξελέγη πρωθυπουργός με 93 ψήφους υπέρ έναντι 63 κατά, καθώς εξασφάλισε και τις ψήφους ορισμένων ανεξάρτητων βουλευτών.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης