Τελευταία Νέα
Διεθνή

PBOC: Αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, λόγω Covid -19

PBOC: Αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, λόγω Covid -19
Η PBOC ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια διατήρησης του δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) υπογράμμισε την Κυριακή (28/6/2020) ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις από την πανδημία Covid -19 σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι προκλήσεις αυτές, συνεχίζει, καθίστανται ολοένα και περισσότερο ορατές παρά τα σημάδια βελτίωσης, από την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.
Η PBOC ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια διατήρησης του δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα, εκμεταλλευόμενη την πλήρη δυναμική των μεταρρυθμίσεων.
Επίσης τονίζει, πως θα ενισχύσει την οικονομική υποστήριξη για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Την ίδια ώρα, τα κέρδη των  βιομηχανικών εταιρειών της Κίνας αυξήθηκαν για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες τον Μάιο 2020, υποδηλώνοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας κερδίζει έδαφος και ενισχύει τις προοπτικές για τη μεταποίηση και τις θέσεις εργασίας.
Τα κέρδη από τη βιομηχανία αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 6% στα 82,28 δισεκ. δολάρια σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.
Η ανάκαμψη ακολούθησε μία πτώση 4,3% τον Απρίλιο 2020.
Η οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα βελτιώνεται σαφώς μετά την άρση των σκληρών μέτρων περιορισμού που οδήγησαν σε εβδομάδες σχεδόν παράλυσης.
Αλλά η ανάκαμψη είναι αναιμική και η ζήτηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό παραμένει αργή εν μέσω ανησυχιών για ένα δεύτερο κύμα Covid -19 και μια παγκόσμια ύφεση.
Παρά την αύξηση των κερδών του Μαΐου, «η ζήτηση στην αγορά παραμένει σχετικά ασθενής εν μέσω της επιδημίας και η βιωσιμότητα της ανάκαμψης των κερδών  χρήζει περαιτέρω παρατήρησης», δήλωσε ο Zhu Hong από τη Στατιστική Υπηρεσία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης