Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσοβόλας (συνήγορος Παπαγγελόπουλου): Ο Σαμαράς περιφρόνησε τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς

Τσοβόλας (συνήγορος Παπαγγελόπουλου):  Ο Σαμαράς περιφρόνησε τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς
Δήλωση για τη μη έλευση του πρώην πρωθυπουργού στην προανακριτική για τη Novartis
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς περιφρόνησε τους κοινοβουλευτικούς και δικαστικούς θεσμούς και αρνήθηκε να προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει την υπόθεση της Novartis.
Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τσοβόλας συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με αφορμή τη μη έλευση του κ. Σαμαρά στην προανακριτική.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Τσοβόλα έχει ως εξής:

«Στην συνέντευξη που έδωσε χθες στα «Νέα» ο κ. Σαμαράς, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ετράπη σε φυγή από την Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή.
Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια ο κ. Σαμαράς.
Γιατί αυτός, ενώ είναι μηνυτής κατά του Παπαγγελόπουλου και σύμφωνα με τον νόμο θα έπρεπε να κληθεί και να προσέλθει να καταθέσει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ετράπη σε φυγή, παρότι κατ' επανάληψη το ζήτησε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Περιφρονώντας όμως τους κοινοβουλευτικούς και δικαστικούς θεσμούς, ο κ. Σαμαράς παρανόμως αρνήθηκε να προσέλθει.
Μάλιστα όταν περάτωσε το έργο της η Επιτροπή, κατά τρόπο αντιδημοκρατικό και προσβλητικό για τους θεσμούς, αποφεύγοντας τη βάσανο των ερωτήσεων των μελών της Επιτροπής, προσέφυγε σε μονόλογο με συνέντευξη στα «ΝΕΑ» αποδεικνύοντας ότι αυτά τα αβάσιμα που έχει περιλάβει στη μήνυσή του, δεν αντέχουν στον δικαστικό έλεγχο.
Γνωρίζει ασφαλώς ο κ. Σαμαράς, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ως ύποπτος σύμφωνα με τον νόμο θα μπορούσε να μην εμφανισθεί καθόλου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή και να στείλει σε αυτή μόνο γραπτές εξηγήσεις. Από δημοκρατική όμως ευαισθησία και επειδή δεν φοβάται αυτά τα αόριστα, αβάσιμα και αναπόδεικτα που του αποδίδει, εμφανίστηκε στην Επιτροπή και επί πέντε ημέρες αντέκρουε με επιχειρήματα την άθλια σκευωρία, δεχόμενος και πολλές ερωτήσεις από τους Βουλευτές της ΝΔ.
Θα μου πείτε ότι όλα αυτά είναι για την ΝΔ και τον κ. Σαμαρά ψιλά γράμματα.
Η δημοκρατία, η νομιμότητα, η υποχρέωση του μηνυτή και τα δικαιώματα του υπόπτου δεν τους ενδιαφέρουν.
Η παραπληροφόρηση του λαού είναι ο στόχος τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης