Στην Intrum με μια μέρα καθυστέρηση τα δάνεια της Πειραιώς και τα προσωπικά δεδομένα των δανειοληπτών

Στην Intrum με μια μέρα καθυστέρηση τα δάνεια της Πειραιώς και τα προσωπικά δεδομένα των δανειοληπτών
Δείτε την επιστολή της τράπεζας στον δανειολήπτη
Στην απίθανη πρακτική η οποία δεν συμβαδίζει και με την νομοθεσία να αποστέλλει στην Intrum δάνεια που έχουν μια ημέρα καθυστέρησης στην πληρωμή και μάλιστα όπως φαίνεται αυτοματοποιημένα προβαίνει η Τράπεζα Πειραιώς.
Ειδικότερα όπως φαίνεται στο έγγραφο η Πειραιώς αποστέλλει τη διαχείριση ενός δανείου αλλά και τα προσωπικά δεδομένα του οφειλέτη στις 11/05/2020.
Από τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του το bankingnews τη συγκεκριμένη ημέρα έπρεπε να καταβληθεί δόση δανείου το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε καμία ημέρα καθυστέρησης. 
Η δόση  μάλιστα λόγω αμέλειας του πελάτη καταβλήθηκε σε λογαριασμό που έχει ορίσει η τράπεζα την αμέσως επόμενη ημέρα.
Άραγε ένα τέτοιο δάνειο μπορεί να χαρακτηριστεί μη εξυπηρετούμενο; Προφανώς όχι.
Και το εξωφρενικό είναι ότι η τράπεζα στο τέλος της επιστολής  ζητά από τον πελάτη εφ όσον έχει προβεί σε εξόφληση να αγνοήσει την επιστολή. 
Βέβαια το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι ο πελάτης δεν γνωρίζει που ακρβώς «κάνουν βόλτες» τα προσωπικά του δεδομένα αλλά κυρίως λαμβάνει μια επιστολή η οποία τον υποχρεώνει να τρέχει ο ίδιος για να βγάλει άκρη τι ακριβώς συμβαίνει .
Θεωρεί όμως η Τράπεζα Πειραιώς ότι με τις πρακτικές που εφαρμόζει δημιουργεί έδαφος υγιούς συνεργασίας με πελάτες οι οποίοι μπορούν να αποπληρώνουν τα δάνειά τους;
Άραγε οι εποπτικές αρχές τι άποψη έχουν για τέτοιου είδους πρακτικές;

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ
Image
Image

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com\
www.bankingnews.gr

Νίκος Καρούτζος

BREAKING NEWS