Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία): Το σύστημα υγείας της χώρας έδειξε την ετοιμότητά του απέναντι στον κορωνοϊό - Θα ξεπεράσουμε την κρίση

tags :
Putin (Ρωσία): Το σύστημα υγείας της χώρας έδειξε την ετοιμότητά του απέναντι στον κορωνοϊό - Θα ξεπεράσουμε την κρίση
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι το σύστημα υγείας της χώρας αποδείχθηκε ευέλικτο και έτοιμο να κινητοποιηθεί απέναντι στην πανδημία
Στην ετοιμότητα που εμφάνιστε το σύστημα υγείας της Ρωσίας απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1, τονίζοντας ότι η χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει την τρέχουσα κρίση με ελάχιστες απώλειες.
Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι «παρά τις μεταρρυθμίσεις, η σκοπιμότητα των οποίων συχνά αμφισβητήθηκε, καταφέραμε να διατηρήσουμε αυτό που είναι πιο σημαντικό», διευκρινίζοντας πως «το σύστημα υγείας μας έχει αποδειχθεί ότι είναι ευέλικτο και έτοιμο να κινητοποιηθεί».
Παράλληλα, ο κ. Putin τόνισε ότι «μπορεί κανείς να προετοιμαστεί για τέτοιες εξελίξεις μόνο ως αποτέλεσμα της συστηματικής εργασίας των προηγούμενων ετών, ακόμα και των προηγούμενων δεκαετιών», ενώ πρόσθεσε ότι «οι Ρώσοι ειδικοί επέδειξαν ένα καλό επίπεδο επαγγελαμτικών δεξιοτήτων».
«Γνωρίζουμε και έχουμε πει ότι δεν έχουμε αρκετά εξειδικευμένους γιατρούς, ότι πρέπει να βελτιώσουμε την επαγγελματική κατάρτιση του ιατρικού προσωπικού, αλλά αποδείχθηκε ότι σε γενικές γραμμές η χώρα μας αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κόσμος», επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην έγκαιρη αντίδραση των αρχών στην κατάσταση που επικρατούσε με τον κορωνοϊό στις ξένες χώρες.
«Συμφωνήσαμε με τους Κινέζους φίλους μας ότι θα ενεργήσουμε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο κ. Putin αναφερόμενος στο κλείσιμο των συνόρων με την Κίνα, διευκρινίζοντας ότι «γενικά, αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε για μία πιθανή εξάπλωση της μόλυνσης εκ των προτέρων και ήταν μία σωστή επιλογή», καθώς και ότι «μόλις εμφανίστηκαν οι κίνδυνοι, αρχίσαμε να αντιδρούμε αμέσως».
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι τρίση στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό κρουσμάτων, έχει έναν από τους χαμηλότερους αριθμούς θανάτων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.
Ερωτηθείς για το εάν η Ρωσία θα μπορούσε να αντέξει μάι τέτοια κρίσης εάν είχε συμβεί πριν από είκοσι χρόνια, ο Vladimir Putin ανέφερε πως «πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα πάντα, να αντιμετωπίσουμε τα πάντα και να επιβιώσουμε, το ερώτημα είναι ποιο θα είναι το τίμημα».
«Κοιτώντας στη δεκαετία του 1990, ήταν μία δύσκολη περίοδος, λάβαμε ανθρωπιστική βοήθεια όχι λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τον άνθρωπο ή από τη φύση, αλλά για να βοηθήσουμε τον κόσμο να παραμείνει ζωντανός και να μην πεθάνει από την πείνα, όντας το φτωχότερο έθνος στον κόσμο».
«Το ΑΕΠ μας διπλαστιάστηκε στην περίοδο μεταξύ του 1999 και του 2019», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι «ακόμα και το 1997, όταν υπήρξαν τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης του ΑΕΠ, ο πληθωρισμός ήταν 11%», καθώς και ότι «το περασμένο έτος ήταν στο 3%».
«Ακόμα και κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες θέσαμε στόχο στο 4% και πιθανότατα θα έχουμε περίπου 4%», υπογράμμισε ο κ. Putin αναφερόμενος στον πληθωρισμό, για να τονίσει πως «είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα».
Επιπλέον, ο κ. Putin τόνισε ότι «χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα προκειμένου να διαφοροποιήσουμε την οικονομία, αλλά αυτό ήδη συμβαίνει», προσθέτοντας ότι «στην πραγματικότητα αυτή είναι μία διαφορετική χώρας».
«Αυτό που κάναμε τα τελευταία χρόνια εμπνέει την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση με ελάχιστες απώλειες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης