Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο "μικροσκόπιο" των ιαπωνικών αρχών Goldman Sachs, Morgan Stanley και Nomura

Στο
Προς διερεύνηση των κινήσεων συναλλαγών των Goldman Sachs, Morgan Stanley και Nomura βρίσκονται οι ιαπωνικές αρχές, με σκοπό να ερευνηθεί ο βαθμός ρίσκου που ανέλαβαν οι τρεις επενδυτικές τράπεζες και στο κατά πόσο ενίσχυσαν τον κίνδυνο στην εγχώρια κεφαλαιαγορά.
Οι ομάδα των 10 επιθεωρητών θα “ξεσκονίσει” τις τρεις εταιρείες σχετικά με τις τοποθετήσεις τους στις αγορές παραγώγων, στο κατά πόσο έκαναν χρήση των δικών τους κεφαλαίων ή των πελατών στο trading και στο κατά πόσο έγινε χειραγώγηση των τιμών.
Στόχος των ιαπωνικών αρχών είναι να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επανάληψης της χρηματοπιστωτικής κρίσης που συνέβη στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στην άλλη άκρη του Ειρηνικού. Μάλιστα, τον περασμένο Μάιο η κυβέρνηση της χώρας εισήγαγε νέο νόμο που ενισχύει την προστασία των επενδυτών έναντι των κινήσεων χειραγώγησης της αγοράς, αυξάνοντας την εποπτεία σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους περιορισμούς στο proprietary trading.
Υπενθυμίζεται ότι και οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον κανόνα Volcker έχουν προσωρήσει στον περιορισμό των χρηματοοικονομικών συναλλαγών για ίδιο λογαριασμό (proprietary trading) στα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, ενώ επιτρέπει στις τράπεζες να προβαίνουν σε ελάχιστες (de minimus) επενδύσεις σε hedge funds και private-equity funds.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης