Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος από τις χρεώσεις του Remdesivir από την Gilead - Μεταξύ 3.120 και 5.720 δολαρίων η θεραπεία έναντι του κορωνοϊού

tags :
Σάλος από τις χρεώσεις του Remdesivir από την Gilead - Μεταξύ 3.120 και 5.720 δολαρίων η θεραπεία έναντι του κορωνοϊού
Η στεροειδής δεξαμεθαζόνη, πάνω στην οποία στηρίζεται το Remdesivir, είναι ένα φθηνό στεροειδές που κοστίζει λιγότερο από 50 για ένα σχήμα 100 δόσεων
Ενώ ο Λευκός Οίκος έχει υποσχεθεί ότι οι δαπάνες για την θεραπεία έναντι του κορωνοϊού θα καλυθφούν, η Gilead, η φαρμακευτική εταιρεία που προωθεί το Remdesivir, τη φθηνή στεροειδή δεξαμεθαζόνη, προκάλεσε σοβαρέςαντιδράσεις για το τιμολόγιο των δόσεων του φαρμάκου.
Ειδικότερα, η Gilead αποκάλυψε το τιμολογιακό της σχέδιο καθώς ετοιμάζεται να αρχίσει να χρεώνει το φάρμακο από τις αρχές του επόμενου μήνα (αρκετές διεθνείς κυβερνήσεις έχουν ήδη κάνει παραγγελίες).
Δεδομένης της υψηλής ζήτησης, η Gilead δείχνει προφανώς ικανή να χρεώσει 3.120 δολάρια για έναν ασθενή που παίρνει τη συντομότερη, πιο συνηθισμένη, θεραπευτική αγωγή, και 5.720 δολάρια για τη θεραπεία μεγαλύτερης διάρκειας, η οποία χορηγείται σε πιο σοβαρούς ασθενείς.
Αυτές είναι οι τιμές για ασθενείς με ασφάλιση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα τιμολόγησης της Gilead.
Όπως συνήθως, η τιμή που χρεώνεται σε εκείνους που εντάσσονται στα κυβερνητικά σχέδια θα είναι χαμηλότερη και τα νοσοκομεία θα λάβουν επίσης μια μικρή έκπτωση.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα όπου η Gilead θα χρεώσει δύο τιμές, σύμφωνα με τον CEO της Gilead, Daniel O’Day.
Σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και του Καναδά, οι κυβερνήσεις διαπραγματεύονται τις τιμές των φαρμάκων απευθείας με τις φαρμακευτικές.
Ωστόσο, σύμφωνα με την O'Day, το φάρμακο διατίθεται "πολύ κάτω από την τιμή που εμφανίζεται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης".
Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια.
Το Remdesivir αναπτύχθηκε από την Gilead για τη θεραπεία του Έμπολα, αλλά το φάρμακο δεν εγκρίθηκε ποτέ από το FDA για αυτήν τη χρήση.
Έτσι, η Gilead είδε τη νέα πανδημία ως ευκαιρία για να επαναπροωθήσει το φάρμακο.
Ακόμη και πριν ολοκληρωθεί η πρώτη μελέτη, η εταιρεία προωθούσε ήδη την πολλά υποσχόμενη φύση του φαρμάκου.
Εν τω μεταξύ, το CDC, ο ΠΟΥ και άλλοι οργανισμοί εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των στεροειδών φαρμάκων.
Την ίδια ώρα, η στεροειδής δεξαμεθαζόνη, είναι ένα φθηνό στεροειδές που κοστίζει λιγότερο από 50 για ένα σχήμα 100 δόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης