Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση – Ρωσία: Υπέρ των μεταρρυθμίσεων για παραμονή του Putin στην εξουσία το 76% των ψηφοφόρων

Δημοσκόπηση – Ρωσία: Υπέρ των μεταρρυθμίσεων για παραμονή του Putin στην εξουσία το 76% των ψηφοφόρων
Ρωσία: Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έως τώρα το 76% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων
Τα exit polls της έδειξαν ότι το 76% των Ρώσων έχει μέχρι στιγμής ψηφίσει υπέρ των μεταρρυθμίσεων που μπορούν να επιτρέψουν στον πρόεδρο Vladimir Putin να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία έως το 2036, όπως ανακοίνωσε η ρωσική κρατική εταιρία δημοσκοπήσεων VTsIOM.
Το πανεθνικό δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου και διεξάγεται σε διάστημα επτά ημερών στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Εάν εγκριθούν οι αλλαγές, ο Vladimir Putin θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για δύο ακόμη θητείες στην προεδρία, όταν λήξει η τρέχουσα, το 2024.
Η εταιρία δημοσκοπήσεων ανακοίνωσε ότι το 76% αυτών που είχαν έως τώρα ψηφίσει στήριξαν τις μεταρρυθμίσεις και ότι το 23,6% των ανθρώπων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, αφού ψήφισαν, δήλωσαν ότι τάχθηκαν κατά των μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με την εταιρία, η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 800 εκλογικά τμήματα σε 25 περιοχές της χώρας, με τη συμμετοχή 163.124 ψηφοφόρων.
Τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές συμβαδίζουν με τις προβλέψεις πριν από το δημοψήφισμα που βασίστηκαν σε προηγούμενες έρευνες της VTsIOM.
Οι επικριτές του Κρεμλίνου υποστηρίζουν ότι η διαδικασία είναι απάτη και φοβούνται ότι θα υπάρξει νοθεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης