Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η άρση των lockdowns δυναμώνει τον κορωνοϊό

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η άρση των lockdowns δυναμώνει τον κορωνοϊό
Ακάθεκτος ο κορωνοϊός, αναφέρει ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus
Η άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού επιταχύνει εκ νέου τη μετάδοση της πανδημικής κρίσης, υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μέσω του επικεφαλής του Tedros Adhanom Ghebreyesus.
«Παρόλο που πολλές χώρες έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο, σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία επιταχύνεται.
Όλοι θέλουμε να τελειώσει αυτό.
Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας, αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ο ιός δεν πλησιάζει καν στο τέλος του» επεσήμανε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.
Ο ιός έχει μολύνει πάνω από 10,1 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει σκοτώσει περισσότερα από 502.000 άτομα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Περισσότερο από το 60% των νέων μολύνσεων προέρχεται από χώρες της Αμερικής, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο ΠΟΥ.
Στη Βραζιλία, δε, η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει τελείως, καθώς οι τοπικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν τα περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα παγκοσμίως.
«Ορισμένες χώρες έχουν τώρα βιώσει μια επανεμφάνιση νέων μολύνσεων, καθώς αρχίζουν να επανεκκινούν ξανά τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους» δήλωσε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Δραματική αύξηση στις νέες λοιμώξεις βιώνουν και οι ΗΠΑ.
Η Φλόριντα, το Τέξας, η Καλιφόρνια και η Αριζόνα είναι μόνο μερικές από τις πολιτείες που ανέφεραν υψηλό αριθμό ημερήσιων νέων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης