Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για την ΕΥΔΑΠ: Εκτός πλαισίου η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για την ΕΥΔΑΠ: Εκτός πλαισίου η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού
Δεν φαίνεται να αναθεωρούν καμία από τις αρχές τους για την ιδιωτικοποίηση των βασικών αγαθών είπε ο κ.Τσίπρας
Επίθεση στην κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά τη συνάντηση του με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, τόνισε ότι είναι εκτός πλαισίου η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού.
«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορεί να μπει στη διαδικασία της πώλησης.
Η στρατηγική ιδιωτικοποίησης όλων των αγαθών και των αγαθών εκείνων που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι γνωστή, είναι η γνωστή νεοφιλελεύθερη αντίληψη που έχει η σημερινή κυβέρνηση και το είχε δηλώσει και προεκλογικά» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.
«Ζούμε στην εποχή της πανδημίας, στη μετά κορονοϊό εποχή και θα έπρεπε να είχαμε βγάλει κάποια συμπεράσματα.
Η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού  -σήμερα όχι έξι μήνες πριν - είναι τελείως εκτός πλαισίου και θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως ορισμένα αγαθά δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται, αλλά πρέπει να είναι αγαθά στα οποία όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ δεν είναι καινούρια, ότι την είχε επιχειρήσει και η κυβέρνηση Σαμαρά.
«Αυτοί που σνόμπαραν το ΕΣΥ, οι ίδιοι άνθρωποι που δήθεν ξαφνικά ανακαλύπτουν την αξία της ανθρώπινης ζωής, δεν φαίνεται να αναθεωρούν καμία από τις αρχές τους για την ιδιωτικοποίηση των βασικών αγαθών.
Σε καμία χώρα που ο καπιταλισμός, ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός λειτουργούσε και λειτουργεί, δεν είδαμε να ξεπουλιούνται τα δίκτυα ή να ξεπουλιούνται τα πάγια και μάλιστα με έναν τρόπο που η αποτίμηση τους είναι τόσο εξευτελιστική, όπως προτείνεται εδώ» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS