Αποκαλύψεις CNN για τα απόρρητα τηλεφωνήματα Trump - Προσβλητικός και αδιάβαστος απέναντι στους ξένους ηγέτες - Επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια

Αποκαλύψεις CNN για τα απόρρητα τηλεφωνήματα Trump - Προσβλητικός και αδιάβαστος απέναντι στους ξένους ηγέτες - Επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανιζόταν αγενής, προσβλητικός και αδιάβαστος, όπως αποκαλύπτει το CNN
Σε αποκαλύψεις για τα συμπεριφορά του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump κατά τη διάρκεια εκατοντάδων απόρρητων τηλεφωνικών συνομιλιών με ξένους ηγέτες, προχωρά το CNN.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν απροετοίμαστος για τη συζήτηση σοβαρών ζητημάτων, ενώ συχνά συνομιλητές του όπως ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin και ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan τον υποτιμούσαν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανιζόταν αγενής, προσβλητικός και αδιάβαστος, όπως αποκαλύπτει το CNN.  
Η συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε έντονη ανησυχία σε ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ - συμπεριλαμβανομένων πρώην υπουργών, συμβούλων εθνικής ασφάλειας και του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου - ότι ο ίδιος ο πρόεδρος έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Αυτές οι τηλεφωνικές συνομιλίες οδήγησαν πρώην στελέχη της κυβέρνησης Trump, όπως οι σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας H.R. McMaster και John Bolton, ο υπουργός Άμυνας James Mattis  και ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έλεγε ασυναρτησίες κατά τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων του σε ξένους ηγέτες.
Μάλιστα, οι πηγές αναφέρουν στο CNN πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Trump βελτιώθηκε με το πέρασμα του χρόνου.
Το αντίθετο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξακολούθησε να πιστεύει ότι  μπορούσε να γοητεύσει ή να τρομοκρατήσει ξένους ηγέτες, έτσι ώστε να υποκύψουν στη θέλησή του και ότι συχνά ακολουθούσε τη δική του ατζέντα και αγνοούσε τις συμβουλές σχετικά με την προστασία του εθνικού συμφέροντος.
Ο Trump μιλούσε πολύ συχνά στο τηλέφωνο με τον πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, ακόμη και 2 φορές την εβδομάδα.
Επίσης, οι πηγές αναφέρουν ότι έκανε μπούλινγκ σε παραδοσιακούς συμμάχους της των ΗΠΑ και ειδικά σε δυο γυναίκες: την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Theresa May την οποία θεωρούσε αδύναμη και δειλή και την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel, την οποία είχε αποκαλέσει «χαζή».
Μάλιστα, ο Trump καυχιόταν συνεχώς στους συναδέλφους αρχηγούς κρατών του, συμπεριλαμβανομένου του Σαουδάραβα διαδόχου Mohammed bin Salman και του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, για τον πλούτο του, τη μεγαλοφυία του, τα «μεγάλα» επιτεύγματα και τους «ηλίθιους» προκατόχους του.
Στις συνομιλίες του τόσο με τον Putin όσο και με τον Erdogan, ο Trump απολάμβανε ιδιαιτέρως να αναφέρεται υποτιμητικά στους πρώην προέδρους Goerge Bush και Barack Obama.
Οι πηγές του CNN ανέφεραν ότι ο πρόεδρος μπερδεύει τα προσωπικά του συμφέροντα - ειδικά για σκοπούς επανεκλογής και εκδίκησης εναντίον πολιτικών αντιπάλων - με το εθνικό συμφέρον.
Για να προστατεύσει την ανωνυμία των πηγών, το CNN δεν αποκαλύπτει περαιτέρω στοχεία.
Πάνω από 12 αξιωματούχοι, είτε άκουσαν τις τηλεφωνικές κλήσεις του προέδρου σε πραγματικό χρόνο, είτε τους δόθηκαν αναλυτικές απομαγνητοφωνήσεις, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους, ανέφεραν οι πηγές του CNN.
Οι πηγές πήραν συνέντευξη από το CNN επανειλημμένα για μια περίοδο τεσσάρων μηνών που εκτείνεται έως τον Ιούνιο
Οι πηγές πάντως ανέφεραν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες ο Trump ενήργησε υπεύθυνα και προς το εθνικό συμφέρον κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συζητήσεων με ορισμένους ξένους ηγέτες.
 Το CNN επικοινώνησε με τους Kelly, McMaster και Tillerson για σχόλια και δεν έλαβε καμία απάντηση.
Επίσης, ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε το αίτημα για ένα σχόλιο πριν τη δημοσίευση του ρεπορτάζ.
Μετά τη δημοσίευση, η Sarah Matthews δήλωσε ότι ο πρόεδρος Trump είναι ένας διαπραγματευτής παγκόσμιας κλάσης και προωθεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
«Από τη διαπραγμάτευση για τη Φάση 1 της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, την αύξηση της συνεισφοράς των συμμάχων στο ΝΑΤΟ και την ήττα του ISIS, ο πρόεδρος Trump έχει αποδείξει την ικανότητά του στη προάσπιση και την προώθηση των εθνικών συμφερόντων», τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Image
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS