Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (πρωθυπουργός Μ. Βρετανίας): Δεν μπορούμε να είμαστε φυλακισμένοι της κρίσης του κορωνοϊού

tags :
Johnson (πρωθυπουργός Μ. Βρετανίας): Δεν μπορούμε να είμαστε φυλακισμένοι της κρίσης του κορωνοϊού
Εάν αυτή η κρίση μας έμαθε ένα πράγμα, αυτό είναι ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη είπε ο Johnson
Τη θέση ότι δεν μπορούμε να είμαστε φυλακισμένοι της κρίσης του κορωνοϊού διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson κατά την παρουσίαση του σχεδίου του για την επόμενη ημέρα της πανδημίας.
«Μπορεί να φαίνεται ότι είναι αρκετά πρώιμο να μιλήσουμε για τη Βρετανία μετά τον κορωνοϊό, όταν πολλοί ακόμα είναι νευρικοί με την επιδημία, ιδιαίτερα ύστερα από την έξαρση κρουσμάτων στο Λέστερ.
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε φυλακισμένοι της κρίσης.
Πιστεύω ότι είναι απόλυτο αναγκαίο για εμάς να παρουσιάσουμε το σχέδιο μας.
Εάν η κρίση του κορωνοϊού μας έμαθε ένα πράγμα, αυτό είναι ότι η χώρα αυτή πρέπει να είναι έτοιμη να προχωρήσει με τέτοια ταχύτητα που δεν είχαν οι προηγούμενες γενιές» ανέφερε ο Johnson, τονίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε μια αλληλεγγύη που δεν είχε προηγούμενο από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Πρέπει να δουλέψουμε γρήγορα» είπε ο Johnson αναφερόμενος στις απώλειες στη βρετανική οικονομία, επισημαίνοντας ότι τώρα είναι η ώρα για τη Μ. Βρετανία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αποτύχαμε να διαχειριστούμε εδώ και δεκαετίες.
«Έχουμε μερικές από τις καλύτερες και πιο παραγωγικές εταιρείες στον κόσμο» τόνισε ο Johnson, αναφέροντας ωστόσο πως το Ηνωμένο Βασίλειο υπολείπεται σε παραγωγικότητα έναντι των ανταγωνιστών της.
Επιπλέον, υποστήριξε πως η βρετανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενώσει και να ανεβάσει επίπεδο την χώρα, ενώ επεσήμανε πως δεν θα προσφύγει σε μέτρα λιτότητας για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης