Άμυνα – Διπλωματία

Η ΕΕ καταδικάζει την απέλαση της πρεσβευτή της από τη Βενεζουέλα

Η ΕΕ καταδικάζει την απέλαση της πρεσβευτή της από τη Βενεζουέλα
ΕΕ: Καταδικάζει την απέλαση της πρεσβευτή της από τη Βενεζουέλα 
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας καταδίκασε σήμερα 30/6 την απέλαση της πρεσβευτή της ΕΕ στη Βενεζουέλα και ανακοίνωσε μέτρα «ανταπόδοσης».
«Καταδικάζουμε και αρνούμαστε την απέλαση της πρεσβευτή μας στο Καράκας και θα λάβουμε μέτρα ανταπόδοσης», ανακοίνωσε ο Josep Borrell σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter.
«Μόνο μια λύση κατόπιν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους Βενεζουελάνους θα επιτρέψει στη χώρα να εξέλθει από τη βαθιά κρίση της», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro έδωσε χθες 29/6 προθεσμία 72 ωρών στην επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Καράκας για να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα, αντιδρώντας στις κυρώσεις που υιοθετήθηκαν την ίδια ημέρα από την ΕΕ εναντίον 11 Βενεζουελανών αξιωματούχων.
Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε βάρος 11 Βενεζουελανών αξιωματούχων που εμπλέκονται σε ενέργειες κατά της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Maduro, μεταξύ των οποίων ο Luis Parra, ο οποίος επιχείρησε τον Μάιο να αντικαταστήσει τον Jouan Guaido στην προεδρία του κοινοβουλίου.
Ο Guaido αναγνωρίζεται ως προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας από περίπου 50 χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης