Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Όφελος 5% του ΑΕΠ για τις ΗΠΑ αν προτιμηθεί η μάσκα από το lockdown

Goldman Sachs: Όφελος 5% του ΑΕΠ για τις ΗΠΑ αν προτιμηθεί η μάσκα από το lockdown
Φορέστε μάσκα για να σωθεί το ΑΕΠ, λέει ξεκάθαρα στους Αμερικάνους η Goldman Sachs
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας έναντι ενός νέου lockdown, θα μείωνε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και παράλληλα θα «έσωζε» το 5% του ΑΕΠ, εκτιμά σε ανάλυσή της η Goldman Sachs.
«Διαπιστώσαμε ότι η χρήση της μάσκας προσώπου σχετίζεται με σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα έναντι του κορωνοϊού.
Η βασική μας εκτίμηση είναι ότι μια εντολή για χρήση της μάσκας σε εθνικό επίπεδο θα μπορούσε να αυξήσει το ποσοστό των ατόμων που φορούν μάσκες κατά 15% και να μειώσει τον ημερήσιο ρυθμό αύξησης των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κατά 1% στο 0,6%.
Αυτοί οι υπολογισμοί υπονοούν ότι η υποχρέωση για τη χρήση μάσκας θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικαταστήσει το lockdown το οποίο και θα αφαιρούσε σχεδόν το 5% από το ΑΕΠ.
Εφόσον η υποχρεωτική χρήση της μάσκας μειώνει ουσιαστικά τα κρούσματα κορωνοϊού, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο από τη σκοπιά της δημόσιας υγείας αλλά και από εκείνη της οικονομίας, διότι θα μπορούσε να υποκαταστήσει την επανάληψη του lockdown που θα έπληττε το ΑΕΠ», αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική τράπεζα σε σημείωμα προς τους πελάτες της.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs, η επιβολή lockdown είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του 17% από το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης