Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η μετοχή της Tesla - Στα 200 δισ. δολ. για πρώτη φορά η χρηματιστηριακή αξία

tags :
Από ρεκόρ σε ρεκόρ η μετοχή της Tesla - Στα 200 δισ. δολ. για πρώτη φορά η χρηματιστηριακή αξία
Από ρεκόρ σε ρεκόρ η μετοχή της Tesla
Στο ιστορικό υψηλό των 1.084,6 δολαρίων εκτοξεύθηκε σήμερα 30/6 η μετοχή της Tesla στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία των τελευταίων εβδομάδων.
Σε αυτήν την τιμή, η κεφαλαιοποίηση έφθασε για πρώτη φορά τα 200 δισεκ. δολάρια.
Στις 21:25, η μετοχή διαπραγματεύεται στο +6,5% και τα 1.075,2 δολάρια.
Υπενθυμίζεται πως η Tesla κατέγραψε κέρδη ύψους 16 εκατ. δολαρίων (ή 9 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 2,9 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο πριν) το πρώτο τρίμηνο του 2020, εκπλήσσοντας τους αναλυτές που ανέμεναν εκ νέου ζημίες.
Τα έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk ανήλθαν σε 6 δισεκ. δολάρια για την ίδια χρονική περίοδο, έναντι 4,5 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα
Να σημειωθεί ότι, πρόσφατα, οι αναλυτές της Morgan Stanley προειδοποίησαν ότι η μετοχή της Tesla είναι υπερτιμημένη και οδεύει για «βουτιά», με πολλούς επενδυτές να αγνοούν τους κινδύνους από τη διαχείριση μιας εταιρείας αυτοκινήτων και αντίθετα να μεταχειρίζονται την Tesla σαν μια εταιρεία τεχνολογίας μεγάλης ανάπτυξης.
Η τράπεζα έδινε τιμή – στόχο τα 650 δολ. και σύσταση «underweight» προειδοποιώντας ότι οι επενδυτές αγνοούν «σειρά κινδύνων».
Η Morgan Stanley αναφέρει ακόμα ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της η Tesla θα κατασκευάζει 2 εκατ. αυτοκίνητα το έτος για τα επόμενα 10 χρόνια, ωστόσο η τρέχουσα τιμή της μετοχής υποδηλώνει πολύ μεγαλύτερο ρυθμό παραγωγής.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης