Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούνιο 2020 - Στις 50,1 μονάδες ο δείκτης PMI

Βρετανία: Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούνιο 2020 - Στις 50,1 μονάδες ο δείκτης PMI
Η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το επόμενο διάστημα σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 μηνών
Περαιτέρω βελτίωση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (1/7) στοιχεία της Markit, επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος μετά από τέσσερις μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης δραστηριότητας PMI διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες, έναντι 40,7 μονάδων τον Μάιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία μεταβολή που έχει καταγράψει ποτέ η Markit.
Η παραγωγή του κλάδου αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες, εν μέσω της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων και της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Ο τομέας των ενδιάμεσων αγαθών κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα ο τομέας των επενδυτικών αγαθών κατέγραψε έναν ακόμα μήνα πτώσης, αν και ο ρυθμός συρρίκνωσης ήταν περιορισμένος.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων εμφάνισε σημάδια σταθεροποίησης για τον Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι οι νέες παραγγελίες του κλάδου υποχώρησαν για τέταρτο συνεχόμεν ομήνα.
Ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το επόμενο διάστημα σκαρφάλωσε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 μηνών, γεγονός που σχετίζεται τόσο με την επανεκκίνηση της οικονομίας, όσο και τις προσδοκίες για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
«Ο Ιούνιος ολοκλήρωσε μία σημαντική ανάκαμψη στη δυναμική του μεταποιητικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ο κλάδος επέστρεψε από τη συρρίκνωση-ρεκόρ του Απριλίου στη σταθεροποίηση μέσα σε διάστημα δύο μηνών», σχολίασε ο διευθυντής της Markit, Rob Dobson, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
«Η παραγωγή κινήθηκε υψηλότερα και η ζήτηση σταθεροποίήθηκε καθώς τα περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν, τα εργοστάσια ξεκινήσαν ξανά τη λειτουργία τους και το προσωπικό επέστρεψε στην εργασία», υπογράμμισε ο κ. Dobson, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η αισιοδοξία των επιχειρήσεων ανέκαμψε επίσης σε υψηλό 21 μηνών».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «η προγραμματισμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19 στις 4 Ιουλίου θα βοηθήσει την περαιτέρω άνοδο κατά τους επόμενους μήνες», διευκρινίζοντας ότι «αν και η τάση στις νέες εξαγωγές παραμένει αδύναμη, αυτή θα μπορούσε επίσης να ενισχυθεί καθώς τα lockdowns και οι περιορισμοί στις μεταφορές παγκοσμίως μειώνονται περαιτέρω».

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης