Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Οι μέτοχοι θέλουν να διώξουν τον Musk από το ΔΣ - Οργή για το bonus των 55,8 δισ. δολ.

tags :
Tesla: Οι μέτοχοι θέλουν να διώξουν τον Musk από το ΔΣ - Οργή για το bonus των 55,8 δισ. δολ.
Οι μέτοχοι της Tesla θέλουν να διώξουν τον Elon Musk, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, από το ΔΣ
Οργή έχει προκαλέσει στους μετόχους της Tesla η συμφωνία για bonus ύψους 55,8 δισ. ευρώ στον CEO Elon Musk.
Μάλιστα, οι μέτοχοι της Tesla θέλουν να διώξουν τον Elon Musk, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.
Η εταιρεία Pirc, σύμβουλος των μετοχών της εταιρείας, συμβούλεψε την Τρίτη τους επενδυτές της Tesla να καταψηφίσουν τη συμφωνία για το συγκεκριμένο μπόνους, καθώς το μόνο που προσφέρει είναι να κάνει ακόμα πλουσιότερο με άνισο τρόπο τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.
Ακόμη, η Pirc, κάλεσε τους επενδυτές να ψηφίσουν κατά της επανεκλογής του Musk στο διοικητικό συμβούλιο λόγω της συγκεκριμένης συμφωνίας πληρωμής, και προειδοποίησε ότι ενέχει «σοβαρό κίνδυνο φθοράς της φήμης για την εταιρεία και τους μετόχους της».
Σύμφωνα με τον Guardian, η Pric αναφέρει ότι οι συχνές αμφιλεγόμενες εκρήξεις του Μusk στο Twitter είχαν κοστίσει εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία και αποτελούσαν «περιττό κίνδυνο φήμης για την εταιρεία».
Αποκορύφωμα του εκρηκτικού ταπεραμέντο του ήταν όταν δυσφήμησε τον σπηλαιοδύτη που διέσωσε τα εγκλωβισμένα παιδιά της Ταΐλάνδης το καλοκαίρι του 2018, χαρακτηρίζοντάς τον παιδόφιλο.
Το 2018, η ρυθμιστική αρχή  Securities and Exchange (SEC) των ΗΠΑ επέβαλε πρόστιμο στον Μusk και στην Τesla ύψους 20 εκαt. δολαρίων για τα tweets του διευθύνοντος συμβούλου, που έλεγαν ότι σχεδίαζε να προκαλέσει την αύξηση της τιμής της μετοχής.
Επίσης, η εταιρεία εξέφρασε ανησυχία για την αντίθεση του Musk στην επιβολή του lockdown για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.
Οι επενδυτές κλήθηκαν επίσης να καταψηφίσουν την επανεκλογή του Robyn Delhom, ως προέδρου της Τesla που ανέλαβε όταν ο Μusk αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Νοέμβριο του 2018.
Η Pirc δήλωσε ότι σε αυτή τη θέση έπρεπε να υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν επηρεάζεται τόσο πολύ από τον ιδρυτή, Elon Musk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης