Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Υπερκάλυψη 1,4 φορές για το ομολογιακό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Ζητούσε 500 εκατ προσφέρθηκαν 686,737 εκατ. με επιτόκιο 2,75%

Υπερκάλυψη 1,4 φορές για το ομολογιακό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Ζητούσε 500 εκατ προσφέρθηκαν 686,737 εκατ. με επιτόκιο 2,75%
Η επιτυχία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρία αλλά και στην εθνική οικονομία.

Μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καθώς το ομόλογο υπερκαλύφθηκε 1,4 φορές ζητούσε 500 εκατ και προσφέρθηκαν 686,737 εκατ ευρώ.
Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα 500 εκατ καλύφθηκαν από ιδιώτες επενδυτές ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,75%.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γιώργος Πιεριστέρης κατάφεραν εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας να πετύχουν ένα μεγάλο στόχο να συγκεντρώσουν 500 εκατ που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου.
Η επιτυχία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρία αλλά και στην εθνική οικονομία.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης
Image


Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γιώργος Περιστέρης ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου έβαλαν ένα μεγάλο στοίχημα.
Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την οικονομία, την ύφεση να επικρέμεται και την αβεβαιότητα να κυριαρχεί, αποφάσισε να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου 500 εκατ ευρώ με εκτιμώμενο επιτόκιο 2,7% με 2,8%.
Οι βασικοί μέτοχοι του ομίλου η ολλανδική Reggeborgh Invest με 30,26% και ο Περιστέρης με 15,98% γνωρίζουν ότι η κάλυψη του ομολογιακού όχι μόνο θα επιταχύνει τα σχέδια ενίσχυσης του ομίλου, θα επιτρέψει την υλοποίηση αναπτυξιακών project και βεβαίως θα προχωρήσει και στην αναδιάρθρωση δανείων θα αποτελέσει ψήφο εμπιστοσύνης στην εθνική οικονομία.
Διεθνείς επενδυτές, εγχώριοι επενδυτές, θεσμικά χαρτοφυλάκια έχουν δείξει ενδιαφέρον με στόχο να καλυφθούν τα 500 εκατ ευρώ.
Η υπερκάλυψη αναμένεται να φθάσει στα 750 με 880 εκατ ευρώ ενώ το επιτόκιο στο 2,7% με 2,8% θεωρείται μεγάλη επιτυχία άπαξ και η συγκυρία δεν είναι και η καλύτερη.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχοντας ισχυρά κεφάλαια και ρευστότητα, την στήριξη των βασικών μετόχων αλλά και την στήριξη της αγοράς αποδεικνύει ότι αποτελεί μια από τις μεγάλες και σοβαρές εταιρίες στον κλάδο κατασκευών και ενέργειας με θετικό πρόσημο στην οικονομία.
Οι προσφορές για το ομολογιακό δάνειο έως 500 εκατ ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ολοκληρώνονται την 1 Ιουλίου 2020.
Όπως έχει αναφέρει το bankingnews θα ακολουθήσει ομολογιακό 300 εκατ η Lamda Develoment με επιτόκιο 3,5% με 3,6%.

Η Εθνική αρωγός στην προσπάθεια των επιχειρήσεων για άντληση κεφαλαίων

Με αφορμή την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς για την Έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους €500εκατ. («Συναλλαγή») και την επικείμενη εισαγωγή των ομολογιών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην οποία η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. («Εθνική Τράπεζα») συμμετείχε με το ρόλο του Συμβούλου Έκδοσης και Συντονιστή Κυρίου Αναδόχου, ο κ. Βασίλης Καραμούζης, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής δήλωσε: «Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Όμιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης ομολογιακής έκδοσης στο ελληνικό Χρηματιστήριο και να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στη Διοίκηση του Ομίλου για την εμπιστοσύνη του στην Εθνική Τράπεζα.
Η αυξημένη ζήτηση, η οποία ξεπέρασε τα €650εκατ., επιβεβαιώνει τόσο το σημαντικό ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού, για τέτοιου είδους εκδόσεις, όσο και τη δυνατότητα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς να χρηματοδοτεί τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Η Τράπεζα μας υπήρξε  καταλύτης για την επιτυχή ολοκλήρωση της Συναλλαγής, χάρη στην μακροχρόνια εμπειρία της και την ισχυρή δυναμική του δικτύου της».
Με την σειρά του ο κ. Ηλίας Κάντζος, Επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής σχολίασε: « Η Εθνική Τράπεζα, μέσω του τομέα Επενδυτικής Τραπεζικής, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων για άντληση κεφαλαίων από την ελληνική κεφαλαιαγορά προσφέροντας υπηρεσίες Συμβούλου Έκδοσης και Αναδόχου.
Παραμένουμε έτοιμοι να συνδράμουμε, τις ελληνικές εταιρείες στο σχεδιασμό τους για το μέλλον, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να απευθυνθούν στην επενδυτική κοινότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης