Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις αγορές της Ασίας, αισιοδοξία για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Στο +0,11% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +2,13%

tags :
Κέρδη στις αγορές της Ασίας, αισιοδοξία για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Στο +0,11% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +2,13%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη της τάξεως του +2,48% στις 25.033,2 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (2/7) οι αγορές της Ασίας, καθώς η αισιοδοξία που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού αντιστάθμισε τις ανησυχίες σχετικά με το Χονγκ Κονγκ και την κορεατική χερσόνησο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,11% στις 22.145,9 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +1,66% και τις 6.032,7 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,36% στις 2.135,3 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,7% στις 4.948,7 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη της τάξεως του +2,48% στις 25.033,2 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με άνοδο +0,87% στις 11.805,1 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +2,13% στις 3.090,5 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +1,29% και τις 12.269,4 μονάδες.
Οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNtech ανακοίνωσαν πως οι πρώτες κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ήταν θετικές καθώς αναπτύχθηκε ανοσολογική απόκριση στους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτές.
Όπως ανακοίνωσε η Pfizer το εμβόλιο δεν έχει σημαντικές παρενέργειες, αν και οι δοκιμές έδειξαν πως το εμβόλιο προκαλεί πυρετό σε κάποιους ασθενείς, ενώ ορισμένοι ασθενείς ανέφεραν πως ένιωθαν πόνο στο σημείο όπου έγινε το εμβόλιο.
Σε κάθε περίπτωση η Pfizer θα πρέπει να πραγματοποιήσει μεγάλες μελέτες, οι οποίες θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι στις Ηνωμένες Πολιτείες, και οι οποίες στοχεύουν να αποδείξουν ότι τα άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο είναι τουλάχιστον 50% λιγότερο πιθανό να μολυνθούν.
«Ενώ οι ελπίδες για το εμβόλιο είναι ευπρόσδεκτες, δε μπορούν να εγγυηθούν μία οικονομική ανάκαμψη τύπου V», υπογραμμίζει σε σημείωμά της η Mizuho Bank, αναφερόμενη στην άνοδο των αγορών.
Στις ΗΠΑ, ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε με νέα κέρδη της τάξεως του +0,5% στις 3.115,8 μονάδες, δεχόμενος ώθηση από την άνοδο που σημειώθηκε στις εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου.
Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,3% στις 25.734,9 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σκαρφάλωσε σε νέα ιστορικά υψηλά, και συγκεκριμένα στο +0,95% και τις 10.154,6 μονάδες.
Οι αγορές παγκοσμίως κατέγραψαν σημαντική ανάκαμψη το δεύτερο τρίμηνο του 2020, εν μέσω αισιδιοξίας ότι οι οικονομίες θα ανακάμψουν άμεσα από τη μεγαλύτερη ύφεση μετά το 1930, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ωστόσο ότι οι τιμές ενδέχεται να αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και με μεγάλη ταχύτητα, από τη στιγμή μάλιστα που τα κρούσματα αυξάνονται στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο, η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωζώνη επέστρεψε σε τροχιά ανάπτυξης, μετά την ύφεση των προηγούμενων μηνών, γεγονός που θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν εκ νέου στην πρόσληψη προσωπικού.
«Εξακολουθεί να αποτελεί ένα παιχνίδι εικασίας το πόσο παρατεταμένος θα είναι ο αντίκτυπος του Covid-19», ανέφερε χαρακτηριστικά η αναλύτρια αγορών της IG, Jingyi Pan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης