Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2020

Eurostat: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -5%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (2/7) στοιχεία της Eurostat, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα στα περισσότερα κράτη-μέλη της ενιαίας νομισματικής ένωσης.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,6% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, έναντι πτώσης -2% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -0,4%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -5%, έναντι ετήσιας πτώσης -4,5% τον Απρίλιο του 2020, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο -4,5%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,5% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -4,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας υποχώρησαν κατά -1,4% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τις τιμές μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο -0,6%.
Οι τιμές ενδιάμεσων αγαθών κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ οι τιμές κεφαλαιουχικών και διαρκών καταναλωτικών αγαθών παρέμειναν σταθερές.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών στον τομέα της ενέργειας, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,3% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση ήταν το Βέλγιο (-4,6%) και τη Σλοβακία (-1,7%), ενώ στον αντίποδα οι χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο ήταν η Ελλάδα (+1,2%) και η Εσθονία (+0,7%).
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης