Μήνυμα Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους: Στη Σύνοδο Κορυφής στις 18/7 να καταλήξουμε σε φιλόδοξη συμφωνία

Μήνυμα Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους: Στη Σύνοδο Κορυφής στις 18/7 να καταλήξουμε σε φιλόδοξη συμφωνία
Η ευρωπαϊκή απάντηση θα πρέπει να είναι αντίστοιχη των επιπτώσεων της πανδημίας είπε ο κ.Μητσοτάκης
Στην ανάγκη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 18 Ιουλίου να καταλήξει σε μια φιλόδοξη συμφωνία που θα αποτελέσει απάντηση στις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στην οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την τοποθέτηση του στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Smart Covid-19 Management Group, των κρατών δηλαδή που διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας.
Ο κ.Μητσοτάκης καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να αποφασίσουν τη στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό χωρίς προσκόμματα, ενώ απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ομολόγους του, τόνισε ότι, εφόσον διαμορφώνεται η συναίνεση ότι «ο ιός θα είναι εδώ για πολύ περισσότερο απ' όσο περιμέναμε», αντίστοιχη θα πρέπει να είναι και η ευρωπαϊκή απάντηση.
«Χρειαζόμαστε μία συμφωνία στις 18 Ιουλίου
Η συμφωνία πρέπει να είναι φιλόδοξη και να μην αργήσει.
Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών από τις κυβερνήσεις.
Απαιτείται ευελιξία» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς και στην προετοιμασία της χώρας μας να υποδεχθεί τουρίστες από την 1η Ιουλίου
Όπως υποστήριξε, η Ελλάδα τους υποδέχεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα.
Επεσήμανε, επίσης, ότι το προηγούμενο διάστημα λιγότεροι από 1 στους 1.000 επισκέπτες που είχαν υποβληθεί σε τεστ στο αεροδρόμιο εμφανίστηκαν θετικοί στον ιό.
Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη χθεσινή πρώτη ημέρα, κατά την οποία λειτούργησε το σύστημα με το οποίο η χώρα υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες, μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας PLF, η οποία, όπως είπε, «βασίζεται σε έναν εξελιγμένο αλγόριθμο για τα δειγματοληπτικά τεστ».
«Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, αλλά περιμένουμε ανάκαμψη το 2021», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έχει λάβει η κυβέρνηση και έδωσε έμφαση στα μέτρα στήριξης της απασχόλησης.
Σημειώνεται ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, οι πρωθυπουργοί της Τσεχίας Andrej Babis, της Noρβηγίας Erna Solberg, του Ισραήλ Benyamin Netanyahu και της Αυστραλίας Scott Morrisson.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS