Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Δεν μας εφησυχάζουν οι δημοσκοπήσεις, έχουμε μεγάλη ανηφόρα μπροστά μας

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Δεν μας εφησυχάζουν οι δημοσκοπήσεις, έχουμε μεγάλη ανηφόρα μπροστά μας
Πάρα πολύ δύσκολη χρονιά το 2020, μεγάλη ανησυχία και για το 2021 είπε ο κ.Γεωργιάδης
Δεν μας εφησυχάζει καμία δημοσκόπηση, έχουμε μπροστά μας μεγάλη ανηφόρα υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις τάσεις της MRB που δίνει προβάδισμα 18 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν μας εφησυχάζει καμία δημοσκόπηση και θέλω να είμαι ειλικρινής, από τη μία φυσικά η εμπιστοσύνη των πολιτών μας δίνει δύναμη και ευχαρίστηση, είναι φυσιολογικό για έναν πολιτικό αυτό, αλλά όχι δεν μας εφησυχάζει μπροστά μας έχουμε μεγάλη ανηφόρα, έχουμε χιλιάδες προβλήματα να λύσουμε και πιστεύω ότι δεν είναι ώρα για να κοιτάμε δημοσκοπήσεις.
Μακάρι να μην είχαμε συναντηθεί ποτέ στη ζωή μας με τον COVID-19, από την ώρα που συναντηθήκαμε όλα τα σχέδια - όχι τα δικά μας, της ανθρωπότητας- έχουν μεταβληθεί.
Το 2020 ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και δεν σας κρύβω ότι εγώ προσωπικά έχω μεγάλη ανησυχία και για το 2021» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Γεωργιάδης.
«Δεν έχουν δοθεί ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσα χρήματα.
Δεν υπάρχει πόρος που είχε στη διάθεση του το ελληνικό κράτος και δεν έχει διατεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους εργαζόμενους, στις επιχειρήσεις και γενικά στους πολίτες...
Έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα και να ξέρετε δεν είναι τα οικονομικά μας σε θέση να δώσουμε πολλά περισσότερα.
Και για τους εποχικούς υπαλλήλους έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσουμε με κάποιον τρόπο να τους βοηθήσουμε και θα υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή ειδικά για τον χώρο του τουρισμού.
Δηλαδή θα δοθεί και επιπλέον οικονομική ενίσχυση ακριβώς για τα ξενοδοχεία αυτά που δεν έχουν ανοίξει και ήδη έχουν τεράστια μείωση τζίρου...
Δεν θέλω να πω ψέματα, δεν είναι άπειροι οι πόροι που διαθέτουμε.
Είναι ζόρικα τα πράγματα» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων.
«Στον τομέα τον δικό μας δεν έχει επηρεάσει αρνητικά.
Κανένα από τα μεγάλα πρότζεκτ που είχαν ξεκινήσει πριν από τον κορωνοϊό δεν ακυρώθηκε, ή δεν σταμάτησε ή δεν φρενάρισε.
Όλα προχωρούν και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα, πιθανόν να έρχονταν και άλλα που δεν το ξέρουμε, αλλά αυτά που είχαν ξεκινήσει όλα προχωρούν.
Το μόνο πράγμα που έχουμε σταματήσει λόγω κορωνοϊού είναι ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Αυτό το έχουμε σταματήσει γιατί δεν είναι μία καλή στιγμή για να πουλήσεις ένα αεροδρόμιο...
Στο Ελληνικό η επίσημη έναρξη του έργου είναι αύριο, οι κατεδαφίσεις θα χρειαστούν κάποιους μήνες, εμείς έχουμε βάλει ως όριο τις 31 Οκτωβρίου μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω γιατί είναι 970 κτίρια.
Στο διάστημα αυτό των κατεδαφίσεων υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί η απόφαση του ΣτΕ για τον διαγωνισμό για το καζίνο και να γίνει η μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία ΛΑΜΔΑ και μετά προχωράμε στις εκσκαφές» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης