Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ρεκόρ στις νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, στα 4,8 εκατ. - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις - Στο 11,1% υποχώρησε η ανεργία

ΗΠΑ: Ρεκόρ στις νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, στα  4,8 εκατ. - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις - Στο 11,1% υποχώρησε η ανεργία
Το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 11,1% από το 13,3% τον Μάιο
Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, καθώς ξεκίνησε σταδιακά η επανεκκίνηση της οικονομίας.
Ειδικότερα, ο αριθμός των μισθωτών θέσεων εργασίας εκτός του αγροτικού τομέα αυξήθηκε κατά 4,8 εκατ. τον Ιούνιο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για 3 εκατ. θέσεις εργασίας.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τότε που η κυβέρνηση άρχισε να συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία το 1939.
Tα στοιχεία για τον αριθμό των μισθωτών θέσεων εργασίας για τον Απρίλιο, αναθεωρήθηκαν στο -20,8 εκατ. από -20,7 εκατ. 
Τον Μάιο αναθεωρήθηκαν ανοδικά στα 2,7 εκατ. από 2,5 εκατ.
Το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 11,1% από το 13,3% τον Μάιο.
Η μείωση της ανεργίας είναι μεγαλύτερη των εκτιμήσεων.
ImageImage
Όσον αφορά τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, ανήλθαν στα 1,427 εκατ. την περασμένη εβδομάδα, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων (1,38 εκατ. )
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 59 χιλ. στα 19,3 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουνίου.
Από τα μέσα Μαρτίου και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν συμπληρωθεί πάνω από 50 εκατ. αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Η έκθεση την οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας αποτυπώνει τη σημαντική ανάκαμψη της δραστηριότητας.
Ωστόσο, η επανέναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων μετά το κλείσιμό τους στα μέσα Μαρτίου προκάλεσε κύμα κρουσμάτων του κορωνοϊού σε μεγάλα τμήματα της χώρας, όπως στην Καλιφόρνια, στη Φλόριντα και το Τέξας.
Αρκετές πολιτείες επιβραδύνουν ή αναστέλλουν την επανέναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων από τα τέλη Ιουνίου και έστειλαν κάποιους εργαζομένους και πάλι σπίτι τους.
Ο αντίκτυπος αυτών των αποφάσεων δεν αποτυπώνεται στα στοιχεία για την απασχόληση, ενώ οι κρατικές επιχειρήσεις διενήργησαν την σχετική τους έρευνα στις επιχειρήσεις στα μέσα του μήνα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης