Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρή άνοδο με χαμηλό τζίρο – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρή άνοδο με χαμηλό τζίρο – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
ΑΓΟΡΑ: Ισχυρή άνοδο κατέγραψε σήμερα. Επιτέλους!! Την πήγαν με τα μοιρογνωμόνια εκεί ακριβώς που ήθελαν, χωρίς να παραβιάσουν κρίσιμα σημεία και ξέφυγε δυνατά σήμερα με τις τράπεζες να ενισχύονται σημαντικά. Χωρίς βέβαια ιδιαίτερο τζίρο αλλά ας είναι. Ας ανεβαίνει και με ελάχιστο. Άλλωστε και στις πτώσεις, ίδιους τζίρους είχαμε.

Εκεί πάντως που σου έδινε την εντύπωση ότι μπορεί να πάει σημαντικά χαμηλότερα, ανέκαμψε και μάλιστα βίαια ανοδικά λόγω αισιοδοξίας για εμβόλιο αλλά και τη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ. Πολύ σημαντικό ότι στις προηγούμενες συνεδριάσεις δεν είδαμε διάσπαση στηρίξεων. Για να δούμε αν θα διασπάσουμε αντιστάσεις τώρα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τρόμαξαν πολλούς στις προηγούμενες συνεδριάσεις αλλά δε πείραξαν σημαντικές στηρίξεις. Το θετικό σενάριο δηλαδή αποκτά ξανά ένα προβάδισμα. Βοήθησαν και οι ξένες αγορές. Ξεχώρισε η Εθνική Τράπεζα. Μάλλον τώρα οι επενδυτές δεν ανησυχούν για την αύξηση. Τι ακούσαμε τότε…

Μικρότερη η άνοδος για τις άλλες τρεις συστημικές. Η Eurobank είχε τη μικρότερη άνοδο 1,7% και έκλεισε και με πωλητές. Πωλητές είχε και η Alpha Bank στο κλείσιμο και κατέγραψε άνοδο 2,64%. Για να δούμε αν αυτή τη φορά θα ξεπεράσει τα 0,74 ευρώ.

TITAN: Η Eurobank Equities αναβάθμισε τη σύσταση σε αγορά από διακράτηση και μείωσε την τιμή στόχο στα 14,8 ευρώ από 19,1 ευρώ. Η χρηματιστηριακή υιοθετεί μία πιο επιφυλακτική στάση βραχυπρόθεσμα λόγω της αβεβαιότητας που πηγάζει από την πανδημία. Μακροπρόθεσμα όμως εξακολουθεί να πιστεύει στις προοπτικές της.

Προχώρησε σε μείωση εκτιμήσεων για την περίοδο 2020-22 κατά μέσο όρο 8% στα έσοδα και 20% στα EBITDA. Τώρα για το 2020 περιμένει πωλήσεις 1,53 δισ. ευρώ, EBITDA 251,9 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη51 εκατ. ευρώ, ενώ το 2021 περιμένει καθαρά κέρδη 80,5 εκατ. ευρώ.

Μας αρέσει η προσέγγιση της χρηματιστηριακής και θεωρούμε και εμείς καλό σημείο εισόδου τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Μάλιστα σήμερα έγραψε χαμηλό στα 10,58 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 11,02 ευρώ με άνοδο 3,57%. Επομένως θα μπορούσαμε να δούμε τη μετοχή επιτέλους να φεύγει υψηλότερα. Αν πάει καλά και το ομόλογο…

MOTOR OIL: Τα 17,1 ευρώ με σύσταση αγοράς δίνει η Eurobank Equities για τη μετοχή. Για το 2020 περιμένει EBITDA 375 εκατ. ευρώ σε προσαρμοσμένη βάση και καθαρά κέρδη 83 εκατ. ευρώ. Για το 2021 περιμένει καθαρά κέρδη 279 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Όπως έχουμε ξαναγράψει η άποψη της διοίκησης είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί στήλη γιατί παραδοσιακά βλέπουμε πως είναι προσεκτική και γρήγορη. Ταιριάζει στα δικά μας standards. Ανακοίνωσε λοιπόν μείωση πωλήσεων 17% στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2020 και διαμορφώθηκαν στα 278,8 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση λέει πως ελπίζει το καλύτερο για το δεύτερο εξάμηνο και προετοιμάζεται για δεύτερο κύμα κορωναϊού. Συνολικά θα διανείμει μέρισμα 0,47 ευρώ ανά μετοχή. Το μισό το έδωσε ήδη. Στο +4,33% και στα 16,64 ευρώ με όγκο 112 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με όγκο 164 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 6,58 ευρώ και στο +7,17% που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΟΠΑΠ: Δυνατή κίνηση και από εδώ.

ΔΕΗ: Δεν περιμέναμε να μην ακολουθήσει… Στο +6% παρακαλώ και στα 3,6720 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Είδαμε κάποιες καλές κινήσεις, άλλες ξεκίνησαν τώρα και άλλες συνέχισαν. Χωρίς να υπάρχουν πολλές βέβαια με καλή κίνηση, είναι ένα πρώτο σημάδι μετά από καιρό. Κάποια στιγμή θα ασχοληθούν και με αυτές. Δε θέλουν κυνήγι. Κάποιες είναι σε χαμηλά επίπεδα, άλλες έκαναν κίνηση. Επιλέξτε ορθά λοιπόν.

ΚΕΚΡΟΨ: Στα 1,90 ευρώ και στο +23,54% με όγκο 67 χιλ. τεμάχια. Λέτε να έδωσε το σύνθημα για κάτι καλύτερο στην περιφέρεια;

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Νέο limit up και μάλιστα με υψηλότερο ανεκτέλεστο έναντι του χθεσινού κλεισίματος. Έμειναν 73 χιλ .τεμάχια στους πωλητές. Η αποτίμηση στα 3,6 εκατ. ευρώ και αύριο λογικά θα λέει 4,4 εκατ. ευρώ περίπου.

Η εισηγμένη έχει ακόμα ρίσκα και δε μπορούμε να βασιστούμε μόνο στο p/e ή στο p/bv. Επομένως με την αυριανή αποτίμηση θεωρούμε πως η εταιρεία δεν αδικείται με τα δεδομένα που έχει δημοσιεύσει.

PERFORMANCE: Η πληροφορική έχει ξαναγίνει hot στην Ελλάδα και βλέπουμε αποτιμήσεις με υψηλά p/e και p/bv γιατί οι επενδυτές περιμένουν υψηλό growth. Η συγκεκριμένη μάλλον παίζει με το χαμηλότερο p/e. Στα 3,70 ευρώ και στο +8,82% με αποτίμηση 14,4 εκατ. ευρώ. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη ανοδική και μηδενίστηκαν οι απώλειες από την αρχή του έτους. Το ράλι έχει ξεκινήσει τα 2 ευρώ περίπου που είχε γράψει στις 19 Μαρτίου λόγω της πανδημίας.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Και εκεί που είχε πωλητές χθες, σήμερα είχε αγοραστές και έκλεισε στο +8,5% και στα 1,21 ευρώ. Αυτοί που κοιτάνε τη μετοχή κοιτάνε και τις εξελίξεις με τα ναυπηγεία πάντως…

ΑΒΑΞ: Στο +6,7% και στα 0,4280 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Με όγκο η κίνηση και πάει να κάνει διαφυγή…

ΟΛΘ: Και μερισματάρα θα δώσει και καθαρή εταιρεία είναι και επενδύσεις έχει να κάνει. Όγκους βέβαια δεν κάνει και δε τραβάει βλέμματα. Σήμερα πάντως έκανε 7 χιλ. τεμάχια και έκλεισε με άνοδο 5,71% και στα 22,20 ευρώ.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Με μικρούς όγκους αλλά καλούς για τα δεδομένα της γίνονται αρκετές μάχες εδώ και κάποιες μέρες. Σήμερα την έκλεισαν στα 1,67 ευρώ και στο -11,87%. Θεωρούμε κάποιες πωλήσεις δικαιολογημένες καθώς η καθαρή θέση υπέστη μεγάλο πλήγμα στη χρήση 2019.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης