Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διπλωματικός πυρετός για τη Λιβύη - Στη Ρωσία ο πρόεδρος της βουλής για διαβουλεύσεις

tags :
Διπλωματικός πυρετός για τη Λιβύη - Στη Ρωσία ο πρόεδρος της βουλής για διαβουλεύσεις
Ο πρόεδρος της βουλής της Λιβύης A. Saleh έφτασε στην Μόσχα για συνομιλίες
Ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων (εκλεγμένη μόνιμη βουλή στο ανατολικό τμήμα της χώρας) της Λιβύης Akila Saleh έφθασε στην Μόσχα, όπου αύριο θα έχει συναντήσεις στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή) μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο διπλωματική πηγή.
"Ο Saleh έφθασε στη Μόσχα. Προγραμματίζονται συναντήσεις στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας", δήλωσε η πηγή.
Ο Saleh δεν προβλέπτεται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin.
Οπως δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου D. Pescov στο πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου Putin, δεν προβλέπεται συνάντηση με τον Saleh.
"Τέτοια συνάντηση δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του" δήλωσε ο Pescov.
Νωρίτερα ο σύμβουλός του Saleh αρμόδιος για τα ΜΜΕ al Marimi δήλωσε ότι η επίσκεψη αυτή διοργανώθηκε δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην Λιβύη, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, όπως επίσης "και στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών μεταξύ διαφόρων περιφερειακών και διεθνών δυνάμεων με στόχο την αναζήτηση τρόπων κατάπαυσης του πυρός και μηχανισμών ειρηνικής διευθέτησης", στη βάση της πρότασης που έγινε από τον πρόεδρο της Αιγύπτου Al Sissi στις αρχές Ιουνίου που είναι γνωστή ως "Διακήρυξη του Καΐρου" και των αποφάσεων της Διάσκεψης του Βερολίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης