Διεθνή

Moderna: Καθυστερεί η Φάση 3 της δοκιμής του εμβολίου - Πτώση 9,4% της μετοχής της

Moderna: Καθυστερεί η Φάση 3 της δοκιμής του εμβολίου - Πτώση 9,4% της μετοχής της
Μια αλλαγή στα πρωτόκολλα δοκιμών θα καθυστερήσει την έναρξη των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της Moderna, η οποία είδε τη μετοχή της να πέφτει κατά 9,4% με την ανακοίνωση, όταν από την αρχή του 2020 σημείωσε άνοδο 197,7%
Η ανακοίνωση της έκτακτης καθυστέρησης της φάσης 3 της κλινικής δοκιμής του πειραματικού εμβολίου για τον κορωνοϊό της φαρμακευτικής εταιρίας Moderna κατά μερικές εβδομάδες, ήταν αρκετή για να ρίξει τη μετοχή της σε ποσοστό 9,4% όπως ανακοίνωσε το CNBC.
Η εταιρία, που συνεργάζεται με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, σχεδίαζε να ξεκινήσει την κλινική δοκιμή του εμβολίου της με τη συμμετοχή 30.000 συμμετεχόντων, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του CNBC και του ιστότοπου θεμάτων υγείας Stat News, μια αλλαγή πρωτοκόλλου επέφερε την καθυστέρηση και όχι πρόβλημα με τη σύνθεση του εμβολίου.
Μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ, η Moderna ανέφερε μέσω Twitter ότι η Φάση 3 θα ξεκινήσει πιο αργά αλλά μέσα στον Ιούλιο.
"Έχουμε συνεργαστεί στενά με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (σ.σ. των ΗΠΑ) προκειμένου να προσαρμόσουμε το τελικό πρωτόκολλο και να ξεκινήσουμε έγκαιρα", τονίζει η εταιρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του 2020, η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει άνοδο 197,7%, τη στιγμή που ο S&P 500 έχει χάσει 3,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης