Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Βελτιώθηκε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών τον Ιούνιο 2020 - Στις 47,1 μονάδες ο δείκτης PMI

Βρετανία: Βελτιώθηκε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών τον Ιούνιο 2020 - Στις 47,1 μονάδες ο δείκτης PMI
Το 28% των βρετανικών επιχειρήσεων ανέφερε επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε σχέση με τον Μάιο
Περαιτέρω βελτίωση κατέγτραψε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/7) στοιχεία της Markit, δεχόμενη ώθηση από τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 47,1 μονάδες, έναντι 29 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα τελικά στοιχεία της Markit να αποδεικνύονται οριακά ανώτερα σε σχέση με τις 47 μονάδων των προκαταρκτικών εκτιμήσεων.
Το ποσοστό των επιχειρήσεων που ανέφερε πτώση στη δραστηριότητά τους διαμορφώθηκε στο 33% τον Ιούνιο, έναντι 54% τον προηγούμενο μήνα και έναντι 79% τον Απρίλιο.
Μάλιστα, το 28% των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε σχέση με τον Μάιο του 2020, υποδεικνύοντας ότι ο κλάδος βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, στον οποίο συνυπολογίζεται και ο κλάδος μεταποίησης, σημειώθηκε άνοδος στις 47,7 μονάδες, έναντι 30 μονάδων τον Μάιο και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 47,6 μονάδες.
«Ενθαρρύντικά, πάνω από μία στις τέσσερις επιχειρήσεις στον κλάδο υπηρεσιών ανέφερε επέκταση των νέων εργασιών για τον Ιούνιο, γεγονός που συνήθως αποδίδεται στην περιορισμένη ζήτηση και τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε ο διευθυντής οικονομικών της Markit, Tim Moore, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Ωστόσο, ο ίδιο τόνισε ότι «τα περιοριστικά μέτρα συνέχισαν να περιορίζουν τα ταξίδια και τον ελεύθερο χρόνο, ενώ οι εταιρείες σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες του κλάδου υπηρεσιών αναφέρθηκαν στις υποτονικές βασικές επιχειρήσεις και τις καταναλωτικές δαπάνες στον απόηχο της πανδημίας του Covid-19».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης