Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Υπάρχουν και άλλες καλές επιλογές εάν δεν καταλήξουμε σε μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ

Johnson (Βρετανία): Υπάρχουν και άλλες καλές επιλογές εάν δεν καταλήξουμε σε μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι «περισσότερο αισιόδοξος» για τη συμφωνία με την ΕΕ σε σχέση με τον Ευρωπαίο διαπραγματευτή Michel Barnier
Στο γεγονός ότι υπάρχουν και άλλες καλές επιλογές εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε μία εμπορική συμφωνία, αναφέρθηκε σήμερα (3/7) ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.
Ειδικότερα, ο κ. Johnson τόνισε ότι «ακόμα και εάν δεν επιτευθχεί μία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει ακόμα ορισμένες καλές επιλογές», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ως παράδειγμα τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με την Αυστραλία.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι είναι «περισσότερο αισιόδοξος» ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε μία εμπορική συμφωνία πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου, σε σύγκριση με τον διαπραγματευτή της ΕΕ, Michel Barnier.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός απέρριψε πλήρως τις κατηγορίες του Michel Barnier ότι η Βρετανία δε δείχνει σεβασμό, διευκρινίζοντας ότι η χώρα του θέλει απλά να εξασφαλίσει μία καλή συμφωνία για τον εαυτό της και ότι δε θα ήταν σωστό για το Ηνωμένο Βασίλειο να υπακούει τους νόμους της ΕΕ μετά την αποχώρηση από το μπλοκ.
Σημειώνεται ότι χθες (2/7) ο κ. Barnier προειδοποίησε ότι «υπάρχουν ακόμα σοβαρές διαφορές» ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών.
Αναφερόμενος στο θέμα του κορωνοϊού, ο Boris Johnson τόνισε ότι η χώρα «έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τα χειρότερα» από την πανδημία, ενώ συμβούλεψε τους Βρετανούς πολίτες να απολάυσουν το καλοκαίρι «με σύνεση», καθώς αύριο (4/7) ξεκινάει η χαλάρωση των lockdowns σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Rishi Sunak, θα ανακοινώσει σύντομα νέα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους της χώρας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αποφασιστικότητα της κυβέρνηση «να διατηρήσει τη συνέχιση της πορεία ολόκληρης της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου».
Επιπλέον, η κυβέρνηση θα πραγματοποιεί καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός θα εμφανίζεται στις συνεντεύξεις Τύπου «κατά καιρούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης