Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές, αβεβαιότητα για την ανάκαμψη - Ανησυχία από την επέλαση του κορωνοϊού - Πτώση -0,64% ο DAX - Αργία στη Wall

Πιέσεις στις αγορές, αβεβαιότητα για την ανάκαμψη - Ανησυχία από την επέλαση του κορωνοϊού - Πτώση -0,64% ο DAX - Αργία στη Wall
Χαμηλός είναι ο όγκος των συναλλαγών, με τη Wall Street να παραμένει σήμερα κλειστή για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου
Υποτονικό ήταν το κλίμα σήμερα 3/7 στα κυριότερα χρηματιστήρια, με τους δείκτες να δέχονται ελεγχόμενες πιέσεις, καθώς επιμένει η αβεβαιότητα για την ανάκαμψη καθώς παρά τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από Ευρωζώνη, ΗΠΑ και Κίνα, προκαλεί έντονη ανησυχία  η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην αμερικανική ήπειρο.
Χαμηλός είναι ο όγκος των συναλλαγών, με τη Wall Street να παραμένει σήμερα κλειστή για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου.
Τα τελευταία στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ προκάλεσαν αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, τον Ιούνιο του 2020 σημειώθηκε άνοδος κατά 4,8 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανάμεναν αύξηση κατά 3 εκατομμύρια θέσεις.
Παράλληλα, στην Κίνα, ο δείκτης ΡΜΙ υπηρεσιών Caixin σκαρφάλωσε σε υψηλό 10 ετών στις 58,4 μονάδες τον Ιούνιο.
Στο μέτωπο της πανδημίας σαρώνει παγκοσμίως η επιδημία του κορωνοϊού, η οποία πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την αμερικανική ήπειρο, καθώς τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Λατινική Αμερική καταγράφονται καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων και θυμάτων.
Στις ΗΠΑ, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 55.274 κρούσματα, αριθμός που συνιστά τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί σε μια ημέρα σε παγκόσμιο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.
Και μπορεί ο πρόεδρος Trump να αποδίδει την έξαρση αυτή στα επιτυχημένα μαζικά και καλά τεστ που διενεργούνται στις ΗΠΑ, αλλά την ίδια στιγμή οι 37 από τις 50 Πολιτείες αναθεωρούν το σχεδιασμό τους, αναστέλλοντας την επανεκκίνηση των οικονομιών και των κοινωνιών τους.
Την ίδια στιγμή, βαρύ πλήγμα δέχεται και η Λατινική Αμερική με τη Βραζιλία να μετρά σχεδόν 62.000 νεκρούς και 1,5 εκατομμύρια κρούσματα ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη δεκάδα των κρατών με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως βρίσκονται πέρα από τη Βραζιλία, το Μεξικό, το Περού και η Χιλή.
Και ενώ η αμερικάνικη ήπειρος βρίσκεται στο «κόκκινο», στην Ευρώπη το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο άνοιγμα του τουρισμού ενώ η Μ. Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει την άρση της καραντίνας σε Ευρωπαίους πολίτες που θα επισκεφθούν την Αγγλία από τις 10 Ιουλίου.
Με την επιδημία να «σαρώνει» την Ινδία, να επιβάλλει νέα lockdowns σε Κίνα, Αυστραλία και να προκαλεί σε καθημερινή βάση περισσότερα από 160.000 κρούσματα, υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα για την ανάπτυξη εμβολίων.
Μετά την αμερικανική Pfizer και τη γερμανική BioNtech που ανακοίνωσαν πως οι κλινικές δοκιμές εμβολίου τους έχουν θετικά αποτελέσματα καθώς αναπτύχθηκε ανοσολογική απόκριση στους ανθρώπους που χορηγήθηκε, η Κίνα έκανε γνωστό πως έξι παρασκευάσματα εμβολίων της βρίσκονται σε κλινικές δοκιμές, τρία από τα οποία βρίσκονται ήδη στην τρίτη φάση.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 521.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 10,9 εκατομμύρια, ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και έχουν θεραπευτεί, είναι περίπου 5,75 εκατομμύρια.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ έκλεισε με πτώση -0,64% στις 12.528 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες -1,33% στις 6.157 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε στις 5.007 μονάδες με μεταβολή -0,84%.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,2% παραμένοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.
Οι μετοχές τεχνολογίας καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 0,8%, ενώ οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιριών και των τραπεζών κατέγραφαν τη μεγαλύτερη πτώση.
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας Συνεχίστηκε για έναν ακόμα μήνα η σταδιακή ανάκαμψη του κλάδου υπηρεσιών στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/7) της Markit, στον απόηχο των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με τη δραστηριότητα να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 48,3 μονάδες, έναντι 30,5 μονάδων τον Μάιο του 2020, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Παράλληλα, τα τελικά στοιχεία της Markit αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί τις προηγούμενες ημέρες, στις 47,3 μονάδες.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κρατών-μελών της Ευρωζώνης, η σημαντικότερη άνοδος σημειώθηκε στη Γαλλία, με τον δείκτη PMI να επιστρέφει σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο, στις 51,7 μονάδες.
Αν και οι δείκτες PMI στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία παρέμειναν κάτω από τις 50 μονάδες, οι οποίες διαχωρίζουν την επέκταση από τη συρρίκνωση, τα στοιχεία σε όλες τις περιπτώσεις ήταν τα καλύτερα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, στον οποίο υπολογίζεται και ο κλάδος μεταποίησης, αυτός διαμορφώθηκε στις 48,5 μονάδες, έναντι 31,5 μονάδων τον Μάιο και έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 47,5 μονάδες.
«Ο δείκτης PMI για την Ευρωζώνη σημείωσε άνοδο 17 μονάδων τον Ιούνιο, μία άνοδο που έρχεται δεύτερη μόνο εάν συγκριθεί με την αύξηση 18 μονάδων που είδαμε τον Μάιο», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, διευκρινίζοντας ότι «η ανάκαμψη σηματοδοτεί μία εξαιρετικά γρήγορη στροφή στην οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης εν μέσω της πανδημίας του Covid-19».
«Έχοντας βυθιστεί σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα τον Απρίλιο, εν μέσω ενός εκτεταμένου κλεισίματος επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της πανδημίας του ιού, το PMI σκαρφάλωσε σε ένα επίπεδο που είναι ενδεικτικό συρρίκνωσης του ΑΕΠ με τριμηνιαία ρυθμό μόλις 0,2%, υποδηλώνοντας ισχυρά μηνιαία κέρδη για το ΑΕΠ τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο», πρόσθεσε ο κ. Williamson, ο οποίος τόνισε ότι «η βελτίωση στο επενδυτικό κλίμα ενισχύει τις ελπίδες ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα συνεχιστεί το τρίτο τρίμηνο».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρινίζει ότι «παρά τη σθεναρή επιστροφή στην εργασία μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω Covid-19, παραμένουμε επιφυλακτικοί σχετικά με την ισχύ μίας μακροπρόθεσμης ανάκαμψης μετά από μία άμεση επιστροφή», επισημαίνοντας μάλιστα ότι πολλές επιχειρήσεις παραμένουν επιφυλακτικές όσον αφορά τις δαπάνες τους και την πρόσληψη προσωπικού, εξαιτίας της ασθενέστερης ζήτησης και της διατήρησης ορισμένων μέτρων κοινωνικής απόστασης.
«Ενώ η εμπιστοσύνη σχετικά με το μέλλον έχει βελτιωθεί, παραμένει πολύ κάτω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στην αρχή του έτους, αντικατοπτρίζοντας το ποσοστό των επιχειρήσεων που απέχουν ακόμα από το φυσιολογικό», τονίζει ο κ. Williamson.
Περαιτέρω βελτίωση κατέγραψε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της Γερμανίας τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/7) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τις 50 μονάδες, εξαιτίας της ασθενέστερης ζήτησης.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 47,3 μονάδες, έναντι 32,6 μονάδων τον Μάιο του 2020, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ τα τελικά στοιχεία ξεπέρασαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Markit κατά 1,5 μονάδες.
Ο δείκτης παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση, εξαιτίας της περιορισμένης ζήτησης, με τον υποδείκτη αισιοδοξίας των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες να επιστρέφει ωστόσο σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο κλάδος μεταποίησης, διαμορφώθηκε στις 47 μονάδες, έναντι 32,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 45,8 μονάδες.
«Η χαλάρωση του lockdown έχει δώσει πνοή ζωής σε ορισμένα μέρη της οικονομίας, αν και τα στοιχεία του Ιουνίου υποδηλώνουν ότι η δραστηριότητα εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό υποτονική εξαιτίας της επίμονης αδυναμίας στη ζήτηση», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.
«Με βάση την τρέχουσα τροχιά ο δείκτης PMI υποδηλώνει ότι η οικονομία θα σημειώσει ανάκαμψη το τρίτο τρίμηνο», υπογράμμισε ο κ. Smith, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι προοπτικές περαιτέρω τοπικών lockdowns και περισσότερων απωλειών στις θέσεις εργασίας δείχνουν έναν ανώμαλο δρόμο προς την ανάκαμψη».
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/7) στοιχεία της Markit, δεχόμενη ώθηση από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,7 μονάδες, έναντι 31,1 μονάδων τον Μάιο του 2020, με τον δείκτη να επιστρέψει πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Παράλληλα, τα τελικά στοιχεία της Markit αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί πριν από μερικές ημέρες, στις 50,3 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ο δείκτης PMI βρισκόταν πάνω από τις 50 μονάδες, ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγο πριν την έξαρση του κορωνοϊού στη Γαλλία.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, στον οποίο περιλαμβάνεται και ο κλάδος μεταποίησης, αυτός διαμορφώθηκε στις 51,7 μονάδες, έναντι 32,1 μονάδων τον Μάιο, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 51,3 μονάδες.
«Αν και η ανάκαμψη οδηγήθηκε κυρίως από τον μεταποιητικό κλάδο, ο κλάδος υπηρεσιών εμφάνισε επίσης μία επέκταση στη δραστηριότητά του», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr.
Περαιτέρω βελτίωση κατέγραψε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/7) στοιχεία της Markit, δεχόμενη ώθηση από τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 47,1 μονάδες, έναντι 29 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα τελικά στοιχεία της Markit να αποδεικνύονται οριακά ανώτερα σε σχέση με τις 47 μονάδων των προκαταρκτικών εκτιμήσεων.
Το ποσοστό των επιχειρήσεων που ανέφερε πτώση στη δραστηριότητά τους διαμορφώθηκε στο 33% τον Ιούνιο, έναντι 54% τον προηγούμενο μήνα και έναντι 79% τον Απρίλιο.
Μάλιστα, το 28% των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε σχέση με τον Μάιο του 2020, υποδεικνύοντας ότι ο κλάδος βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, στον οποίο συνυπολογίζεται και ο κλάδος μεταποίησης, σημειώθηκε άνοδος στις 47,7 μονάδες, έναντι 30 μονάδων τον Μάιο και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 47,6 μονάδες.
«Ενθαρρυντικά, πάνω από μία στις τέσσερις επιχειρήσεις στον κλάδο υπηρεσιών ανέφερε επέκταση των νέων εργασιών για τον Ιούνιο, γεγονός που συνήθως αποδίδεται στην περιορισμένη ζήτηση και τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε ο διευθυντής οικονομικών της Markit, Tim Moore, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Ωστόσο, ο ίδιο τόνισε ότι «τα περιοριστικά μέτρα συνέχισαν να περιορίζουν τα ταξίδια και τον ελεύθερο χρόνο, ενώ οι εταιρείες σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες του κλάδου υπηρεσιών αναφέρθηκαν στις υποτονικές βασικές επιχειρήσεις και τις καταναλωτικές δαπάνες στον απόηχο της πανδημίας του Covid-19».

Συνεχίζεται η άνοδος για τις αγορές της Ασίας λόγω Wall και μάκρο - Στο +0,6% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +2%

Νέα κέρδη σημείωσαν σήμερα Παρασκευή (3/7) οι αγορές της Ασίας, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τα τελευταία θετικά μακροοικονομικά στοιχεία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και της Κίνας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,66% στις 22.292,3 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά +0,42% στις 6.057,9 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε κέρδη της τάξεως του +0,8% στις 2.152,4 μονάδες, ενώ ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία διαπραγματεύεται στο +0,26% και τις 4.979,4 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στι Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη της τάξεως του +1% στις 25.388 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο +0,88% και τις 11.909,1 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +2,01% στις 3.152,8 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +1,32% και τις 12.431,7 μονάδες.
Στις ΗΠΑ, οι αγορές της Wall Street έκλεισε με νέα κέρδη, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στο +0,52% και τις 10.207,63 μονάδες.
Στην Ιαπωνία, η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη χώρα σκαρφάλωσε τον Ιούνιο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού συνεχίστηκε για ακόμα έναν μήνα.
Ο δείκτης δραστηριότητας PMI διαμορφώθηκε στις 45 μονάδες, έναντι 26,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Παράλληλα, τα τελικά στοιχεία της Markit αποτελούν επί τα βελτίω αναθεώρηση σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη Ιουνίου, ενώ η μηνιαία μεταβολή του δείκτη ήταν η μεγαλύτερη που έχιε σημειωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2007.
«Μέχρι η ζήτηση να αυξηθεί με σταθερό ρυθμό, μπορούμε να αναμένουμε μία αργή ανάκαμψη», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, διευκρινίζοντας ότι «πρέπει να θυμόμαστε ότι η οικονομία της Ιαπωνία βρισκόταν ήδη σε ύφεση πριν το δεύτερο τρίμηνο και το 2020 ήταν μία οικονομική πρόκληση».
Όσον αφορά την σύνθετο δείκτη PMI, ο οποίος περιλαμβάνει και τον κλάδο μεταποίησης, αυτός διαμορφώθηκε στις 40,8 μονάδες, έναντι 27,8 μονάδων τον Μάιο, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 37,9 μονάδες.
«Τα στοιχεία για τον δείκτη PMI του κλάδου υπηρεσιών της Ιαπωνίας κινούνται σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση, με τον δείκτη παραγωγής να αυξάνεται κατά σχεδόν 20 μονάδες σε μηνιαία βάση, καθώς η λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έχει βελτιώσει την κοινωνική κινητικότητα και έχει ενθαρρύνει μία αργή επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας», υπογράμμισε ο κ. Hayes.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρινίζει ότι «η ανάπτυξης δεν έχει επιστρέψει δυναμικά και τα περαιτέρω στοιχεία που βρίσκονται κάτω από τις 50 μονάδες υποδηλώνουν ότι η ύφεση απλά μετριάζεται, όχι ότι τελειώνει».
Νωρίτερα, η Markit δημοσίευσε τα αντίστοιχα στοιχεία που αφορούν τον κλάδο υπηρεσιών της Κίνας, σύμφωνα με τα οποία η δραστηριότητα σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών για τον Ιούνιο του 2020.
Ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 58,4 μονάδες, έναντι 55 μονάδων τον Μάιο του 2020, με τις συνολικές νέες παραγγελίες να αυξάνονται με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Αύγουστο του 2010 και τις νέες εξαγωγές να επεκτείνονται για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο.
Στον αντίποδα, ο υποδείκτης που αφορά την απασχόληση κατέγραψε οριακή επιβράδυνση σε μηνιαία βάση, καθώς ορισμένες εταιρείες ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοί τους αποχώρησαν εθελοντικά από τις θέσεις τους.
Επιπλέον, ο σύνθετος δείκτης PMI, στον οποία περιλαμβάνεται και ο κλάδος μεταποίης, διαμορφώθηκε στις 55,7 μονάδες, έναντι 54,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, υποδηλώνοντας την ενίσχυση της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
«Ο δείκτης δραστηριότητας PMI που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών αυξήθηκε περαιτέρω στο θετικό έδαφος, στις 58,4 μονάδες τον Ιούνιο, δείχνοντας μία επιταχυνόμενη ανάκαμψη στον κλάδο, καθώς η πανδημία του Covid-19 υποχώρησε στην Κίνα», αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Caixin Insight Group, Wang Zhe, διευκρινίζοντας ότι «την τελευταία φορά που ο δείκτης σκαρφάλωσε σε αυτά τα επίπεδα ήταν τον Απρίλιο του 2010».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης