Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε A (low) η Deutsche Bank – Αρνητικό παραμένει το trend

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε A (low) η Deutsche Bank – Αρνητικό παραμένει το trend
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Deutsche Bank από τη DBRS Ratings
Σε «A (low)» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank η DBRS Ratings, χωρίς να μεταβάλλει τις αρνητικές προοπτικές (trend) επαναξιολόγησης.
Ο καναδικός οίκος λαμβάνει υπόψη το παγκόσμιο franchise της Deutsche Bank, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής θέσης στη Γερμανία, των καλά διαχειριζόμενων προφίλ πιστωτικού κινδύνου και των βασικών στοιχείων του ισολογισμού.
Οι αξιολογήσεις περιορίζονται από την πολύ αδύναμη κερδοφορία της γερμανικής τράπεζας, το υπόλοιπο έργο που απαιτείται για την ολοκλήρωση του φιλόδοξου σχεδίου αναδιάρθρωσης και την ανάγκη της τράπεζας να βελτιώσει περαιτέρω τους εσωτερικούς ελέγχους και τις διαδικασίες.
Η διατήρηση του αρνητικού trend αντικατοπτρίζει την άποψη της DBRS ότι η ευρεία οικονομική αναστάτωση που προκαλείται από την πανδημία COVID-19 επηρεάζει αρνητικά το λειτουργικό περιβάλλον της Τράπεζας και αυτό ενδέχεται να επηρεάσει τη δημιουργία κερδών και το προφίλ κινδύνου.
Δεδομένης της αβεβαιότητας, είναι απίθανο να αναβαθμιστεί η αξιολόγηση, υπογραμμίζεται.
«Με συνολικά περιουσιακά στοιχεία 1,5 τρισεκ. ευρώ στο τέλος του πρώτου τριμήνου 2020, η Deutsche Bank είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως και διαθέτει καθιερωμένο παγκόσμιο franchise σε διάφορα προϊόντα και γεωγραφικές περιοχές.
Τον Ιούλιο του 2019, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ένα στρατηγικό πρόγραμμα, το οποίο το DBRS Morningstar θεωρεί ως συνέχεια της προσπάθειας της Τράπεζας να γίνει μια μικρότερη, πιο επικεντρωμένη και πιο αποτελεσματική τράπεζα, αν και με ταχύτερο ρυθμό.
Η κερδοφορία της Deutsche Bank αμφισβητήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Τα έσοδα έχουν επηρεαστεί αρνητικά από το χαμηλό περιβάλλον επιτοκίων, τα χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας των πελατών, την επανεστίαση των επιχειρήσεων και τα βαριά πρόστιμα.
Η μείωση των δαπανών υπήρξε ο κύριος μοχλός στην προσπάθεια αποκατάστασης της κερδοφορίας.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2019 παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα, δείχνοντας τη σταθεροποίηση των εσόδων και των σχέσεων με τους πελάτες», σχολιάζει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης