Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ο τζίρος στα Τάρταρα, οι πρωταγωνιστές λίγοι, αλλά η εβδομάδα ανοδική

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ο τζίρος στα Τάρταρα, οι πρωταγωνιστές λίγοι, αλλά η εβδομάδα ανοδική
ΑΓΟΡΑ: Μας πήρε ο Μορφέας στην αγκαλιά του σήμερα… Με απώλειες μικρές το κλείσιμο, με ανύπαρκτο τζίρο (ελέω Wall και καλά) αλλά και με άνοδο 2,5% σε εβδομαδιαία βάση. Η συνεδρίαση δεν προσφέρει και πολλά για σχολιασμό αλλά κάτι θα κάνουμε. Ο καθαρός τζίρος, χωρίς τα πακέτα δηλαδή, είναι στα 26 εκατ. ευρώ.

Ξεχώρισε η Lamda λόγω διακύμανσης, οι τράπεζες δεν τα κατάφεραν, η Τιτάν πάλι ζαλίστηκε πάνω από τα 11 ευρώ και ευτυχώς είχαμε Motor Oil και Jumbo. Στα μικρά είδαμε κάποιες ωραίες κινήσεις πάλι σήμερα αλλά όχι πολλά.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ζητάει ο υπουργός Υγείας από τους τουρίστες να τηρήσουν τα μέτρα όπως οι Έλληνες. Για να καταλάβετε τα μέτρα που μάλλον πήραν άλλες χώρες θα σας πούμε ότι φτάνουν τουρίστες σε ξενοδοχεία, τους ζητάνε οι υπεύθυνοι των μονάδων, να βάλουν μάσκα και αντισηπτικό (τους το δείχνουν) και δε γνωρίζουν τι είναι το αντισηπτικό!

Από μέτρα προστασίας και πως θα πρέπει να κινούνται μέσα στα ξενοδοχεία επίσης άγνοια. Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ: Καλό είναι να ρίξουν οι φίλοι επενδυτές μια ματιά στα συγκεκριμένα συμβόλαια γιατί έχουν σκαρφαλώσει σε υψηλό έτους. Μάλιστα αν συνεχίσουν λίγο ακόμα θα φτάσουν σε νέα πολυετή υψηλά. Τώρα βέβαια δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσα θα πληρώσει φέτος η ΔΕΗ, λόγω του κλεισίματος μονάδων, αλλά το κόστος πάει πάνω πάλι…

ΟΛΘ: Με καλό όγκο και σήμερα και πήγε μέχρι τα 23 ευρώ αλλά γύρισε στα 22,20 ευρώ. Αν έκλεινε στα υψηλά θα ήθελε λίγο για να ξαναμπεί στο ανοδικό κανάλι το οποίο έρχεται από το χαμηλό του 2012 (εβδομαδιαίο). Τη Δευτέρα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,1115 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Καλή μερισματική απόδοση…

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,3653 ευρώ ανά μετοχή και έκλεισε στα 14,50 ευρώ με άνοδο 2,47%. Και μέρισμα και άνοδο.

ΑΒΑΞ: Τα ίδια κεφάλαια υποχώρησαν στα 64,1 εκατ. ευρώ ενώ οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν κυρίως λόγω κατεχόμενων προς πώληση περιουσιακών στοιχείων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν αλλά στους μετόχους πήγαν ζημιές 43 εκατ. ευρώ από 25,7 εκατ. ευρώ. Έγιναν απομειώσεις 26,2 εκατ. ευρώ από 14,3 εκατ. ευρώ το 2018.

Θα λέγαμε πως οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν καλές, αλλά το μεγάλο μέρος έχει να κάνει με αύξηση υποχρεώσεων προς τρίτους. Λόγω είσπραξης μερισμάτων πήγαν καλά οι επενδυτικές και έτσι μειώθηκαν τα δάνεια. Έχει υψηλές απαιτήσεις.

ΕΚΤΕΡ: Εμπλοκή στο έργο της κατασκευής οδικού τμήματος από περιφερειακή Τρικάλων έως Γέφυρα Καραβόπορου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου η εταιρεία μειοδότησε. Όπως αναφέρεται στην απόφαση ο φάκελος είχε ελλείψεις (αστείες κατά την άποψή μας και δε θα έπρεπε να είχε γίνει αυτή η απροσεξία από τη διοίκηση).

Η απόφαση αναφέρει πως δεν εγκρίνεται το πρώτο πρακτικό της επιτροπής και θα γίνει επανάληψη της δημοπράτησης του έργου με νέα διακήρυξη. Το έργο ήταν σημαντικό και άνω των 20 εκατ. ευρώ. Ποιοι θα καταθέσουν ξανά ενδιαφέρον; Άγνωστο…

Στα 0,70 ευρώ και στο +1,74 ευρώ με υψηλό στα 0,72 ευρώ και όγκο 31 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 7,8 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Η διοίκηση επανέλαβε στη γενική συνέλευση όσα είχε πει και στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ήτοι μείωση τζίρου στο εξάμηνο 30% και πάει για 20% πτώση στο σύνολο του 2020. Θυμίζουμε πως το 2019 ήταν μία πτωτική χρονιά.

LAMDA: Βγήκε πίεση ενώ το πρωί πήγε μέχρι τα 6,41 ευρώ. Έκανε τρία πακέτα στα 6,03 ευρώ με καλό discount δηλαδή και τελικά η τιμή πήγε προς την τιμή των πακέτων. Εμείς κρατάμε την εκκίνηση των έργων και ελπίζουμε γρήγορα να περάσουμε από τις κατεδαφίσεις στις θεμελιώσεις.

Από την άλλη όταν βλέπουμε πακέτα στη συγκεκριμένη μετοχή, ψαχνόμαστε για να δούμε ποιος είναι ο πωλητής. Στα 6,08 ευρώ και στο -2,56%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Αν και το πρωί έδειχνε limit up, δεν πήγε τελικά. Άνοιξε με μικρή άνοδο αλλά στην τελευταία δημοπρασία πήγε κοντά στο limit up. Μάλιστα ο όγκος άγγιξε τις 200 χιλ. τεμάχια!!! Υψηλός ο όγκος. Στα 0,2660 ευρώ και στο +15,65% με αποτίμηση στα 4,2 εκατ. ευρώ.

AUTOHELLAS: Επιεικώς απαράδεκτη η εικόνα της μετοχής. Κολλημένη στα χαμηλά της και με απώλειες 50% από την αρχή του έτους… Δε βοήθησε και η καθυστερημένη ενημέρωση για το τρίμηνο. Μάλλον ανησυχίες δημιούργησε. Στα 3,5150 ευρώ με απώλειες 0,99% και όγκο 101 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 171 εκατ. ευρώ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Πάλι υψηλός ο όγκος. Βγήκε ανακοίνωση όπου ο βασικός μέτοχος σε προηγούμενη συνεδρίαση έκανε αγορές. Ίσως το θέμα του «οχήματος» να μην έχει κλείσει. Αλλά είναι σε χέρια άλλων και όχι στα δικά της.

ΚΕΚΡΟΨ: Βρήκε σε… τοίχο (αντίσταση).

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Με 2 πράξεις και 2 τεμάχια η μετοχή έκλεισε στα 2,70 ευρώ και στο -4,26%. Ομορφιές…

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης