Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Πάνω από 525 χιλ. οι νεκροί και 11 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως – Στο επίκεντρο οι ΗΠΑ – Τι ανοίγει στη Βρετανία

Κορωνοϊός: Πάνω από 525 χιλ. οι νεκροί και 11 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως – Στο επίκεντρο οι ΗΠΑ – Τι ανοίγει στη Βρετανία
Τους 525.191 έφτασαν οι νεκροί παγκοσμίως
Ξεπέρασαν τις 525 χιλ. οι νεκροί παγκοσμίως και τα 11 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του πανεπιστήμιου Τζονς Χόπκινς.
Ειδικότερα, τους 525.191 έφτασαν οι νεκροί, τα κρούσματα ανήλθαν σε 11.074.878 και 5.863.847 άτομα που είχαν νοσήσει έχουν πλεον θεραπευτεί.
Οι ΗΠΑ παραμένουν στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε κρούσματα και θανάτους.
Μάλιστα, τουλάχιστον 57.683 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, αλλά και 728 νέους θανάτους.
Το σύνολο των θυμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 129.434.
Οι ΗΠΑ, η μακράν πλέον πληγείσα χώρα στον πλανήτη από την πανδημία, έχει καταγράψει συνολικά επισήμως σχεδόν 2,8 εκατομμύρια κρούσματα.
Στις νότιες και τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ υπάρχει ξέσπασμα του ιού, γεγονός που «θέτει όλη τη χώρα σε κίνδυνο», δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, A. Fauci, διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών.

Βραζιλία: Ξεπέρασαν το 1,5 τα κρούσματα, πάνω από 63.000 οι νεκροί

Ακόμη 42.223 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο στην Βραζιλία, , ανεβάζοντας έτσι το σύνολο αυτών σε 1.539.081.
Ακόμη, στη Βραζιλία, 1.290 επιπλέον άνθρωποι υπέκυψαν σε 24 ώρες στην ασθένεια της Covid-19 και πλέον οι νεκροί ανέρχονται σε 63.174.

Μεξικό: Τους 30.000 πλησιάζουν οι θάνατοι. Σχεδόν 245.000 τα κρούσματα

Ακόμη 654 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 6.740 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατέγραψε το Μεξικό.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Μεξικού, ο  απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα πλέον ανέρχεται σε 29.843 νεκρούς επί συνόλου 245.251 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι μόλις κατά ένα λιγότερο από το ρεκόρ που καταγράφηκε την προηγούμενη μέρα.
Πάντως, στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει πολλές φορές ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν με διαγνωστικές εξετάσεις, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.
 
Βρετανία: Άνοιγμα  παμπ, εστιατορίων, κομμωτηρίων μετά από 3 μήνες

Επαναλειτουργούν από σήμερα, Σάββατο 4/7, παμπ, ξενοδοχεία, κομμωτήρια, κινηματογράφοι και μουσεία στη Βρετανία, αν και η χαλάρωση των μέτρων απαγόρευσης προκαλεί φόβους για αναζωπύρωση κρουσμάτων.
Μετά από τρεις μήνες καραντίνας, οι πολίτες θα επιτρέπεται να βγουν έξω για ένα ποτό σε παμπ, να κουρευτούν και να γευματίσουν σε εστιατόρια και να συμπεριφερθούν υπεύθυνα διατηρώντας κοινωνικές αποστάσεις για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις και να μην ριψοκινδέψουν ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, όπως δήλωσε την Παρασκευή 3/7 ο πρωθυπουργός της χώρας, B. Johnson.
Ήδη, κάποια κομμωτήρια άνοιξαν με το που το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα, οι παμπ μπορούν και σερβίρουν από τις 08:00 (ώρα Ελλάδας).
Ωστόσο, καθυστερώντας να πάρει μέτρα για τη συγκράτηση της πανδημίας, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται πιο πίσω σε σχέση με τους ευρωπαίους γείτονές του για να βγει από τους περιορισμούς, καθώς θα θύματα του ιός έχουν ξεπεράσει  44.000 ανθρώπους στη χώρα.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η χαλάρωση των μέτρων στο Λονδίνο γίνεται πολύ γρήγορα.
Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν υιοθετήσει τα δικά τους χρονοδιαγράμματα αποκλιμάκωσης των μέτρων.
Στο μεταξύ, αστυνομία τόνισε ότι «είναι απολύτως προετοιμασμένη» για το άνοιγμα των παμπ, όπου ο αριθμός των πελατών θα είναι περιορισμένος, το σερβίρισμα θα γίνεται στο τραπέζι και δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να στέκεται στο μπαρ, ούτε θα υπάρχει ζωντανή μουσική.
Επιπλέον, οι θαμώνες θα πρέπει να δίνουν τα στοιχεία τους για να επιτρέψουν σε ανιχνευτές να τους αναγνωρίσουν αν κάποιος αργότερα διαγνωσθεί θετικός σε κορωνοϊό.
Σε κοινή τους ανακοίνωση, εκπρόσωποι παμπ, ξενοδοχείων και αστυνομίας κάλεσαν τους πελάτες να συμπεριφέρονται «υπεύθυνα» και να βοηθήσουν τους επαγγελματίες να «ανοίξουν ξανά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Στο μεταξύ, νοσοκομεία, που βγαίνουν από την κορύφωση της πανδημίας, φοβούνται αυξημένη πίεση.
Σημειωμεται όιτ οι νεκροί στη Βρετανία φτάνουν τους 44.216 και τα κρούσματα ανέρχονται σε  285.787.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης