Θεοδωρικάκος: Το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις διασφαλίζει το δικαίωμα των πολιτών στις διαδηλώσεις και την ασφάλεια

Θεοδωρικάκος: Το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις διασφαλίζει το δικαίωμα των πολιτών στις διαδηλώσεις και την ασφάλεια
"Tο Ελληνικό θα αποτελέσει πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών", τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις διασφαλίζει τόσο το δικαίωμα των πολιτών στις διαδηλώσεις, όσο και την κανονικότητα στη λειτουργία της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.
«Είναι δημοκρατικό δικαίωμα η διαδήλωση, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς να παρακωλύεται η τάξη και η ασφάλεια και να μη ενοχλούνται οι υπόλοιποι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες της πόλης οι οποίοι έχουν κι αυτοί δικαίωμα σε μια κανονική ζωή», τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξή του στον τ/σ Mega.
Κάνοντας αναφορά  στην επέτειο από την εκλογική νίκη της ΝΔ, σημείωσε ότι «οι Έλληνες θέλησαν να βάλουν τέλος σε μια εποχή τεχνητού διχασμού, δημαγωγίας και λαϊκισμού» και συμπλήρωσε ότι με την αλλαγή της 7ης Ιουλίου «περάσαμε σε μια νέα εποχή, ρεαλισμού, ευθύνης, ενότητας και δίκαιων μεταρρυθμίσεων».
Στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της οικονομίας, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, σημαντικό ρόλο έχει το υπουργείο Εσωτερικών με την υλοποίηση του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης", ύψους 2,5 δισ., μέσω του οποίου θα γίνουν 5.000 έργα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Για την επένδυση του Ελληνικού ο κ. Θεοδωρικάκος αφού σημείωσε ότι χάθηκαν 5 χρόνια από την προηγούμενη κυβέρνηση λόγω των ιδεοληπτικών αντιπαραθέσεων και με την άρνηση να υπογραφούν ΚΥΑ, τόνισε πως από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση όλα έτρεξαν πιο γρήγορα.
Πρόσθεσε πως η όποια καθυστέρηση οφείλεται στις δικαστικές αντιπαραθέσεις που υπήρχαν για την άδεια του καζίνο.
«Τα πράγματα πλέον επιταχύνονται.
Και το Ελληνικό θα αποτελέσει πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τον νέο νόμο για απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι η ιθαγένεια θα αποδίδεται στους αλλογενείς μετά από πανελλαδικές εξετάσεις κύρους που θα γίνονται δύο φορές το χρόνο και με το σύστημα αυτό θα διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και μπαίνει τέλος στη διαφθορά.
«Την τιμητική ιδιότητα να είναι κανείς Έλληνας πολίτης θα την παίρνουν όσοι θα έχουν ικανοποιητική γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και της λειτουργίας των θεσμών στη χώρα μας», ανέφερε.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS