Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

O Trump ελπίζει πως ο Kim θα αποτελέσει το ισχυρό του χαρτί ενόψει των προεδρικών εκλογών (3/11)

O Trump  ελπίζει πως ο Kim θα αποτελέσει το ισχυρό του χαρτί ενόψει των προεδρικών εκλογών  (3/11)
Προσπάθειες επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας
Η Βόρεια Κορέα δεν βλέπει την ανάγκη να διεξαγάγει συνομιλίες με τις ΗΠΑ, κάτι που δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από ένα «πολιτικό εργαλείο» για την Ουάσινγκτον, δήλωσε ανώτερος διπλωμάτης της Πιονγκγιάνγκ το Σάββατο (4/7/2020), λίγο πριν από την επίσκεψη Αμερικανού απεσταλμένου στη Σεούλ.
Η υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Choe Son Hui είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ δεν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα και δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στην πολιτική της Βόρειας Κορέας, όπως σημειώνει το Reuters.
«Δεν αισθανόμαστε καμία ανάγκη να καθόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τις ΗΠΑ.
O διάλογος δεν είναι για τις ΗΠΑ τίποτα περισσότερο από ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση της πολιτικής τους κρίσης», δήλωσε η Choe όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείου ειδήσεων KCNA.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Stephen Biegun πρόκειται να επισκεφθεί τη Νότια Κορέα την επόμενη εβδομάδα.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in δήλωσε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Donald Trump  και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un θα πρέπει να συναντηθούν ξανά πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2020, σε μία προσπάθεια αναθέρμανσης των παγωμένων διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά.
Σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Trump, John Bolton, ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να προετοιμάσει μία νέα σύνοδο κορυφής με τον Kim τον Οκτώβριο ως μία «προεκλογική έκπληξη».
Ο Trump και ο Kim Jong Un συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2018 στη Σιγκαπούρη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης