Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία σχεδιάζει νέα μέτρα για να ενισχύσει την αυτοκινητοβιομηχανία και τον τουρισμό

Η Ιταλία σχεδιάζει νέα μέτρα για να ενισχύσει την αυτοκινητοβιομηχανία και τον τουρισμό
Η κυβέρνηση θα αρχίσει να εργάζεται για μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση από την επόμενη εβδομάδα, σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός
Η Ιταλία σχεδιάζει φορολογικά μέτρα για την τόνωση των επενδύσεων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και του τουρισμού, δύο από τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte.
Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το συνδικάτο UIL, ο Conte είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να «επαναπροσδιορίσει» φορολογικά κίνητρα υπέρ πράσινων και ψηφιακών επενδύσεων του μέλλοντος, προσθέτοντας πως «πρέπει να υποστηρίξουμε τις βιομηχανίες που πλήττονται περισσότερο όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και ο τουρισμός».
Η κυβέρνηση θα αρχίσει να εργάζεται για μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση από την επόμενη εβδομάδα, είπε, αλλά δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιπροσωπεύει το 6,2% του ΑΕΠ της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία της Fiat Chrysler Automobiles (FCA).
Την Παρασκευή (3/7/2020), το ιταλικό Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως σε ένα πακέτο κινήτρων για την ενθάρρυνση των πωλήσεων προηγμένων αυτοκινήτων καθώς και ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, ανέφεραν δύο  βουλευτές στο Reuters.
Η Ιταλία είναι η πέμπτη χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, και ο τουρισμός συμβάλλει περίπου στο 13% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εμπορίου και Τουρισμού.
Μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον κόσμο με σχεδόν 35.000 θανάτους από το Covid - 19, η Ιταλία ήρε ένα σκληρό lockdown πριν από δύο μήνες και αναφέρει λιγότερους από 50 θανάτους ημερησίως τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης