Ιράν: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας - Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ιράν: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας - Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του  κορωνοϊού
Στο Ιράν παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού με τα κρούσματα να έχουν φθάσει στα 237.878
Η είσοδος σε κρατικές υπηρεσίες θα απαγορεύεται σε όσους Ιρανούς δεν φοράνε μάσκες, ενώ οι εργασιακοί χώροι που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς υγείας θα κλείνουν για μια εβδομάδα, είπε ο πρόεδρος της χώρας Hassan Rouhani ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
Στο Ιράν παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού με τα κρούσματα να έχουν φθάσει στα 237.878 και με άλλους 148 θανάτους μέσα σε μια ημέρα με τους οποίους ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 11.408, ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές από αύριο στους κλειστούς δημόσιους χώρους, ανακοίνωσε ο Rouhani στην κρατική τηλεόραση στο πλαίσιο της επιβολής αυστηρότερων περιορισμών σε πόλεις πέντε επαρχιών, όπου αυξάνονται τα κρούσματα έπειτα από την χαλάρωσή τους από τα μέσα Απριλίου.
«Οι κυβερνητικοί υπάλληλοι δεν θα επιτρέπεται να εξυπηρετούν πολίτες που δεν φοράνε μάσκες και οι υπάλληλοι που δεν θα φοράνε θα θεωρούνται απόντες και θα στέλνονται στα σπίτια τους».
Μάλιστα μια κυβερνητική ιστοσελίδα ανέβασε φωτογραφίες του Rouhani, ο οποίος σπάνια φοράει μάσκα, με κάλυμμα προσώπου.
Όσοι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό έχουν «θρησκευτικό καθήκον» να ειδοποιούν τους άλλους, είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε:
«Κρατώντάς το μυστικό παραβιάζετε τα δικαιώματα των άλλων ανθρώπων».
Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους διστακτικούς πολίτες να φοράνε μάσκες και μια εκστρατεία διάρκειας μιας εβδομάδας στην κρατική τηλεόραση προειδοποιεί τους τηλεθεατές ότι «ο κορωνοϊός δεν είναι αστείο».
Μια τηλεπαρουσιάστρια στο τέλος κάθε δελτίου ειδήσεων βάζει την μάσκα της και λέει: «Δεν υπάρχει κανένας κοντά μου σε απόσταση τριών μέτρων, αλλά φοράω μάσκα έξω από το στούντιο. Και εσύ φόρα μια».
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS