Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα σκληρή αντιπαράθεση ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τον Καλογρίτσα, τις τηλεοπτικές άδειες και το... «White House»

Νέα σκληρή αντιπαράθεση ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τον Καλογρίτσα, τις τηλεοπτικές άδειες και το... «White House»
Νέα κόντρα με επίκεντρο τον επιχειρηματία - Ανακοινώσεις των δύο κομμάτων
Νέα σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα και τα έργα του επί διακυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο κ.  Καλογρίτσας σε αγωγή του ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House“» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρυ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το  2016.
Στην αγωγή, η οποία εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών (αρ. Πιν. ΡΜ1/18), αλλά και προφορικά διά των δικηγόρων του ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του «White House» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρυ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επιχειρηματίας αποκαλύπτει άγνωστα κεφάλαια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της προσπάθειας να δημιουργήσει ένα ελεγχόμενο σύστημα στα ΜΜΕ, που θα διαιώνιζε την εξουσία του.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι οδηγίες προέρχονταν από το «White House», όπως οι σχεδιασμοί να γίνει «καναλάρχης», αλλά και επιχειρηματικές συμφωνίες που θα του προσέφεραν την αναγκαία χρηματοδότηση - γιατί ο ίδιος δεν φαινόταν και πολύ «ανθηρός».
Το πολυπράγμον  «White House» βάσει του δημοσιεύματος ήταν το  Μέγαρο Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι του Καλογρίτσα (παρουσία του ιδίου) ποιο είναι το «White House», απάντησαν στο δικαστήριο ότι πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά.
Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του κ. Καλογρίτσα, απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House».
Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είχε πάρει ως υπερθεματιστής τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε.
Εκείνη την εποχή η τότε αντιπολίτευση ρωτούσε «πού τα βρήκε τα λεφτά;» χωρίς να λαμβάνει απάντηση.
Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν ήρθε η ώρα να κατατεθεί το ποσό για την τηλεοπτική άδεια, η πλευρά Καλογρίτσα ζήτησε 48ωρη προθεσμία, ένα αίτημα το οποίο ωστόσο απερρίφθη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την διαδικασία και την άδεια να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης, ως επιλαχών.
Ο Καλογρίτσας επρόκειτο να καλύψει το ποσό για την αγορά της τηλεοπτικής άδειας (52,6 εκατ. ευρώ) μέσω τράπεζας με εγγύηση ένα αγροτεμάχιο – βοσκοτόπι στην Ιθάκη. Ωστόσο, το βοσκοτόπι, έκτασης 5 στρεμμάτων, εμφανιζόταν να ανήκει σε άλλον ιδιοκτήτη, ενώ ένα μέρος εμφανιζόταν να διεκδικεί και ο Δήμος.

ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός.
Πρέπει να δώσει εξηγήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι «υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου, ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, «οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το «Πρώτο Θέμα», που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. Ξέραμε για τα βοσκοτόπια
. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ.Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς«, ενώ στη συνέχεια αναφέρεται:
«Αυτή τη φορά το «μαγαζί» έχει άλλο όνομα και γίνεται White House.
Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το «μαγαζί». Υστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ.Τσίπρας.
Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη;
Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά»

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζει δε ότι «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν».
«Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι», σχολιάζει.

Κίνημα Αλλαγής: Η Δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση

«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", για τις αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος από τη Δικαιοσύνη» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.
Τονίζει επιπλέον ότι «οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα: Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς;
Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου;
Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές;».
Μάλιστα, επισημαίνει ότι «δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι.
Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο».

Γεωργιάδης: Ο Παππάς να κάνει μήνυση στον Καλογρίτσα, αλλιώς να αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τον Νίκο Παππά να υποβάλει μήνυση  για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Χρ. Καλογρίτσα, σε περίπτωση που δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του, κάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Γεωργιάδης  μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε ότι  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν δεν το κάνει αυτό, σημαίνει ότι αποδέχεται αυτές τις πρακτικές.
Όπως είπε , τώρα ο κ. Παππάς έχει δύο δρόμους και εξήγησε πως «ο ένας δρόμος είναι να κάνει αμέσως μήνυση στον κ. Καλογρίτσα, καθώς αυτό είναι μια συκοφαντία εναντίον του και τότε ο κ. Καλογρίτσας οφείλει να παρουσιάσει τα όποια αποδεικτικά στοιχεία έχει για να αποδείξεις τους ισχυρισμούς του.
Ή εάν ο κ. Παππάς δεν πάει στα δικαστήρια τον κ. Καλογρίτσα οφείλει αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει.
Διότι αν δεν τον αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ πια υπάρχει αυτή καταγγελία στο δικαστήριο σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται αυτού του τύπου τις πρακτικές».
Ο υπουργός Ανάπτυξης - με αφορμή το δημοσίευμα  της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που αποκαλύπτει ένορκη κατάθεση του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, σύμφωνα με την οποία  σε δικαστική του αντιδικία με την λιβανέζικη εταιρεία, CCC,  καταγγέλλει τον Ν. Παππά και τους τότε ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου ότι προσπάθησαν να  επηρεάσουν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016 και μάλιστα, ο κ. Καλογρίτσας αναφέρει ότι είχε πάρει 3 εκατ. ευρώ εικονικό δάνειο  από την εταιρεία για να πληρώσει την τηλεοπτική άδεια -  τόνισε  ότι ο Αλ. Τσίπρας οφείλει να μην κρύβεται και να πάρει αποφάσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δε γίνεται να μην ήξερε τις κινήσεις του κ. Παππά ο κ. Τσίπρας. Όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας τώρα που τα έμαθε οφείλει να μην κρύβεται και να πάρει αποφάσεις. Αν και είναι αστείο να πιστέψουμε ότι ο κ. Παππάς τα έκανε χωρίς να τα ξέρει».
Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Παππάς έστησε τότε έναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και μεσολαβούσε υπέρ μια εταιρείας  με συμφωνίες  κάτω από το τραπέζι που παραβιάζουν τον νόμο, ζητώντας  να παρέμβει αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη.
Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για σπείρα, για συνομωσία και στήσιμο από την τότε κυβέρνηση ενός διαγωνισμού που όπως υποστήριζε η ίδια ήταν αδέκαστος.  
Όπως είπε, «στο δικαστήριο μεταξύ του Καλογρίτσα και της εταιρείας CCC , η οποία διεκδικεί από τον κ. Καλογρίτσα 3 εκατ. ευρώ, κατέθεσε ενόρκως και δια των δικηγόρων του ότι αυτά τα 3 εκατ. δεν τα χρωστάει στην εταιρεία αυτή, γιατί του τα έδωσε η εταιρεία με τη μεσολάβηση του Νίκου Παππά,  ώστε να δώσει την εγγυητική για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Δηλαδή ο Νίκος Παππάς τότε έστησε έναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στον οποίο ο αδέκαστος διαιτητής υπουργός, μεσολαβούσε υπέρ μιας εταιρείας του κ. Καλογρίτσα με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι , οι οποίες παραβιάζουν και τον νόμο,  καθώς το αδίκημα θεωρείται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».
Ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις απαντήσεις που έδωσε το Σάββατο 4/7 ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «το ένα που απάντησε είναι ότι δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα είναι ο  Ανδρέας Λοβέρδος , ο οποίος διώκεται για τη Novartis.
Τι σχέση έχει η παράνομη δίωξη για δωροδοκία του κ. Λοβέρδου από την κ. Τουλουπάκη για τη Novartis με την αυτοτελή αυτή υπόθεση, όπου ο κ. Καλογρίτσας καταγγέλλει στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατ. του τα έδωσε ο κ. Νίκος Παππάς μέσω μιας εταιρείας για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες.  
Η δεύτερη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς κόψαμε τον κ. Καλογρίτσα γιατί δεν πλήρωσε τα λεφτά».
Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «δεν έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Καλογρίτσα εκτός αν υποθέσουμε ότι το κόμμα μπορεί να αποφασίζει για τη διενέργεια ενός δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού –που φαντάζομαι όχι - αλλά θυμήθηκα αμέσως όταν έκανε την ανακοίνωση χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς κόψαμε τον Καλογρίτσα επειδή δεν πλήρωσε τα 20 εκατ. ευρώ».
Ακόμη, έκανε αναφορά και στην καταγγελία που είχε κάνει ο επιχειρηματίας, Β.  Μαρινάκης προ δύο ετών «που ουδέποτε διαψεύστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.  
Ότι ο κ. Νίκος Παππάς πήγε στο σπίτι του και του ζήτησε να δανείσει επ’ ονόματι του κ. Αλέξη Τσίπρα 20 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα ώστε να πληρώσει τη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες και να μη χάσει την άδεια, την οποία του είχε δώσει ο κ. Νίκος Παππάς.
Άρα εδώ βλέπουμε μια ολόκληρη σπείρα, μια ολόκληρη συνομωσία, στήσιμο από την τότε κυβέρνηση ενός διαγωνισμού που υποτίθεται ήταν αδέκαστος και ήταν η καινοτομία στην ενημέρωση. Τον αρμόδιο υπουργό να μεσολαβεί για να μεταφέρονται εκατομμύρια.
Ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Παππάς από χθες να μην έχει πει λέξη για αυτή την ιστορία, να έχει εξαφανιστεί».
Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε τέλος ότι η υπόθεση του Χρ. Καλογρίτσα δεν είναι μόνο πολιτικής φύσεως ζήτημα, αλλά και νομικής φύσεως. 

Θεοδωρικάκος: Δεν είμαστε συνέταιροι με τον Καλογρίτσα - Ψευδές αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Καλογρίτσας κι εγώ δεν είμαστε συνέταιροι και είναι απολύτως ψευδές αυτό που γράφει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ  με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα σε βάρος του Ν. Παππά για τα 3 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε ο πρώην υπουργός ώστε να πληρώσει ο επιχειρηματίας το ποσό για την τηλεοπτική άδεια στο διαγωνισμό του 2016, είπε πως «δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας δε γνώριζε τις παρασκηνιακές δραστηριότητες του κ. Παππά, οι οποίες συνιστούν ένα παρακράτος, για το οποίο πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη να ασχοληθεί πάρα πολύ σοβαρά».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, ο κ. Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό.
Περαιτέρω, ο υπουργός Εσωτερικών σχολιάζοντας τη δήλωση του Α. Τσίπρα σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι δεν είναι παιδονόμος ή χωροφύλακας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «στερείται στοιχειωδους υπευθυνότητας» και  διερωτήθηκε «παιδάκι ήταν το δεξί του χέρι και δε γνώριζε και τι έκανε στο παρασκήνιο»;

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης