Τελευταία Νέα
Διεθνή

Castex (πρωθυπουργός Γαλλίας): Μόλις άρχισε η οικονομική και κοινωνική κρίση στη χώρα

Castex (πρωθυπουργός Γαλλίας): Μόλις άρχισε η οικονομική και κοινωνική κρίση στη χώρα
Ο Castex αντικαθιστά τον απερχόμενο πρωθυπουργό Edouard Philippe καθώς ο Macron επιδιώκει να δώσει νέα ώθηση στην προεδρία του δύο χρόνια  πριν από την εκπνοή της θητείας του
Μια κοινωνική και οικονομική κρίση «ξεκινά» στη Γαλλία καθώς η υγειονομική κρίση  συνεχίζεται, δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Jean Castex, το Σάββατο (4/7/2020) στα πρώτα του σχόλια στα ΜΜΕ, αφού διορίστηκε μια ημέρα νωρίτερα από τον πρόεδρο Emmanuel Macron.
Ο Castex μίλησε μετά από επίσκεψη στο εργοστάσιο της κατασκευάστριας εταιρείας ημιαγωγών X-Fab France κοντά στο Παρίσι, επιλέγοντας την εγκατάσταση ως σύμβολο της «τρέχουσας κατάστασης και των στόχων μας», όπως είπε.
Πέρα από έναν βραχυπρόθεσμο στόχο για την ελαχιστοποίηση της αναμενόμενης αύξησης της ανεργίας που προκλήθηκε από την κρίση του Covid - 19, ο τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι να φέρει θέσεις εργασίας στη Γαλλία και να διατηρήσει τις βιομηχανικές θέσεις της χώρας στον ανταγωνισμό, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Ο Castex αντικαθιστά τον απερχόμενο πρωθυπουργό Edouard Philippe καθώς ο Macron επιδιώκει να δώσει νέα ώθηση στην προεδρία του δύο χρόνια  πριν από την εκπνοή της θητείας του.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης